Mike wint beide manches van de Dutch Quad Masters in Geldermalsen | Mike van Grinsven ?>

Mike wint beide manches van de Dutch Quad Masters in Geldermalsen

20 May, 2019 om 16:44

Op het harde circuit van Geldermalsen heeft Mike van Grinsven van het CRQF Quad team een mooie overwinning weten te boeken in de vijfde wedstrijd om de Dutch Quad Masters. Van Grinsven wist beide manches te winnen en blijft hiermee ongeslagen in het kampioenschap.

‘’Samen met CRQF en Reiger Suspension heb ik veel testwerk gedaan op de harde banen en dit werd in Geldermalsen beloond,’’ vertelt Mike. In de tijdtraining zat het dicht bij elkaar. Mike zette verschillende keren aan en kwam uit op een tweede tijd waarmee hij een ideale startplaats uit kon kiezen.

Toen het starthek in de eerste manche viel, kwam Mike goed weg en kon gelijk de leiding in handen te nemen. Gelijk had hij een mooie strijd met Joe Maessen. Verschillende keren wisselden beide rijders van positie maar Mike was degene die het tempo hoog kon blijven houden en liep vervolgens ver weg. Met een voorsprong van rond de dertig seconden schreef van Grinsven de eerste manche op zijn naam.

Ook in de tweede manche was het van Grinsven die kopstart wist te pakken. ‘’Joe wist me al snel na de start te passeren. Ik ging terug in de aanval maar hierbij maakte ik een fout waarbij ik drie plaatsen verloor. Ik kon dit gelijk in de eerste ronde recht zetten en wist vervolgens het gaatje tot aan Maessen te dichten. We hadden een mooie strijd in de eerste helft van de wedstrijd en daarna wist ik hem te passeren,’’ vertelt Mike. In de rest van de wedstrijd hield de rijder uit Heesch het tempo strak en kon zo ook de tweede manche onbedreigd winnend afsluiten.

Met een dubbele manchezege won Mike zijn vijfde ONK van dit seizoen. In de tussenstand om de Dutch Quad Masters heeft van Grinsven zijn voorsprong uit weten te bouwen naar 49 punten. Aankomende zondag gaat het kampioenschap verder op het circuit van Halle.

1. Mike van Grinsven
2. Joe Maessen
3. Ricardo Phoelich

Volledige uitslag klik hier!