Mike van Grinsven ziet af naar vierde plaats in Frans zandkampioenschap in Loon Plage | Mike van Grinsven ?>

Mike van Grinsven ziet af naar vierde plaats in Frans zandkampioenschap in Loon Plage

27 October, 2019 om 17:32

Mike van Grinsven van het CRQF Quad team is in de tweede wedstrijd van het Franse zandkampioenschap in Loon Plage vierde geworden. Het was een pittige wedstrijd voor Mike omdat zijn fitness vanwege blessures momenteel niet 100 procent is. Hij reed een aantal ronden aan de leiding maar moest het tempo laten zakken en kwam moegestreden op een vierde plaats over de finish.

Mike begon sterk aan de wedstrijd en reed op een tweede plaats. Echter na twee ronden viel hij even terug naar een derde plaats maar wist dit niet veel later recht te zetten en stootte zelfs door naar de koppositie. Het rijden ging niet verkeerd maar omdat Mike al even niet aan zijn conditie heeft kunnen werken, wist hij dat hij dit tempo niet vast kon blijven houden. Na een aantal ronden leuke gevechten te hebben gehad om de koppositie dook Mike na 1 uur en 20 minuten de pits in om te tanken.

Omdat de top vijf dicht bij elkaar zat, kwam Mike op een vijfde plaats terug op het circuit. Even wist hij de vierde plaats in handen te nemen maar moest deze na twee ronden weer afstaan. Omdat het tempo van Mike naar beneden ging, werd het overleven voor de crosser uit Heesch maar gelukkig had hij een groot gat op de zesde man. Omdat een rijder voor hem nog in de problemen kwam, wist Mike nog een positie op te schuiven en finishte als vierde.

Commentaar Mike van Grinsven: ‘’ Ik heb vandaag niet fijn gereden maar ik ben wel zeer tevreden met de vierde plaats aangezien ik niet top fit aan de wedstrijd begon. Er had meer in gezeten maar als je fitness niet 100% is tijdens zulke wedstrijden dan doe je eigenlijk niet mee voor het podium. Nu gaan we even een winterstop nemen om me voeten goed te laten genezen en ik hoop weer fit aan de start te staan in Le Touquet.’’

1. Romain Couprie
2. Jeremie Warnia
3. Jeremy Forestier
4. Mike van Grinsven

Volledige uitslag klik hier!