Mike van Grinsven vergroot voorsprong in de Dutch Quad Masters met winst in Varsseveld | Mike van Grinsven ?>

Mike van Grinsven vergroot voorsprong in de Dutch Quad Masters met winst in Varsseveld

25 March, 2019 om 19:34

Mike van Grinsven van het CRQF Quad team kende tijdens de derde wedstrijd om de Dutch Quad Masters opnieuw een topdag. Nadat hij in Lierop en Lochem al had weten te winnen voegde hij er in Varsseveld opnieuw twee manchezeges aan toe en bouwde hiermee zijn voorsprong in de tussenstand flink uit.

De dag begon voor Van Grinsven niet helemaal naar wens want in de training koos hij voor de verkeerde band waardoor hij niet lekker over het circuit ging. Toch wist hij met een derde tijd de schade te beperken en bereidde zich met vertrouwen voor op de eerste manche.

Bij de start van de eerste manche had van Grinsven veel grip op het startterrein waardoor hij even van het gas af moest. Toch dook hij achter Joe Maessen op een tweede plaats de eerste bocht in. Tijdens de eerste ronde kon hij profiteren van een fout van Maessen en nam de koppositie in handen. In de beginfase stond hij onder druk van Maessen maar gedurende de wedstrijd kon Mike een gat slaan en wist dit vast te houden tot aan de finish.

Ook in de tweede manche wist van Grinsven een goede start te pakken en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Omdat de zon erg laag stond en het daardoor moeilijk was om goed te kunnen zien, besloot Mike om in de beginfase even de kat uit de boom te kijken. Toen hij het juiste ritme gevonden had, sloeg hij toe en wist de leiding over te nemen. In de rest van de manche werd het tempo strak gehouden waardoor van Grinsven beide manches op zijn naam wist te schrijven.

In de tussenstand om de Dutch Quad Masters heeft Mike zijn voorsprong verder uit weten te bouwen en staat nu 27 punten voor op Ricardo Phoelich. Over twee weken gaat het kampioenschap verder op het zandcircuit van Lommel.

1. Mike van Grinsven
2. Joe Maessen
3. Ricardo Phoelich

Volledige uitslag klik hier!