Mike van Grinsven mist nipt dagzege in het Duits Kampioenschap in Aufenau | Mike van Grinsven ?>

Mike van Grinsven mist nipt dagzege in het Duits Kampioenschap in Aufenau

29 April, 2019 om 20:54

Mike van Grinsven van het CRQF Quad team is in het Duits Quad Kampioenschap in Aufenau op een tweede plaats geeindigd. In de eerste manche wist van Grinsven na een spannend duel de manche winnend af te sluiten. In de tweede manche moest hij door een fout de koppositie afstaan en miste hierdoor nipt de dagzege.

Op zaterdag regende het van tijd tot tijd waardoor het circuit er in de trainingen heel modderig bij lag. Mike zette een vierde tijd op de klok en verzekerde zich hiermee van een goede startplaats in de beide manches.

In de eerste manche kwam Mike goed weg bij de start en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de wedstrijd had hij een spannend gevecht met Kevin Saar (regerend Europees Kampioen) maar hij slaagde erin om hem achter zich te houden en kon de manche winnend afsluiten.

Ook in de tweede manche was het van Grinsven die zijn CRQF Quad als leider door de eerste bocht wist te sturen. Hij had opnieuw een mooie strijd met Saar maar door een klein foutje moest hij de koppositie afstaan. Mike vocht tot aan de finishvlag maar kon hem niet terug pakken en kwam als tweede over de finish.

Met een 1-2 in de manches eindigde de crosser uit Heesch op een tweede plaats in het dagklassement.

1. Kevin Saar
2. Mike van Grinsven
3. Manfred Zienecker

Volledige uitslag klik hier!