Mike van Grinsven met Team Nederland tweede in Quadcross of Nations | Mike van Grinsven ?>

Mike van Grinsven met Team Nederland tweede in Quadcross of Nations

08 October, 2019 om 19:49

Mike van Grinsven van het CRQF Quad team is in het Duitse Schwedt met team Nederland tweede geworden in de quadcross of nations. Van Grinsven kende een moeilijke eerste manche waarin hij niet lekker in zijn ritme kon komen maar er nog wel een derde plaats uit wist te slepen. In de tweede manche stootte hij in de beginfase door naar de koppositie maar moest de Amerikaan Joel Hetrick laten passeren en finishte als tweede. Met deze resultaten had Mike een belangrijk aandeel in de podiumplaats van Team Nederland in de quadcross of nations.

Vanwege zijn teenbreuk, welke hij heeft opgelopen in Pont de Vaux, had Mike een matige voorbereiding gehad op deze wedstrijd. Toch liet hij op zaterdagochtend in de vrije training al zien dat hij er zin in had en zette een tweede tijd op de klok. Later op de dag kwam hij in de kwalificatieheat heel slecht uit de start en kon in de beginfase niet lekker in zijn ritme komen. Later in de heat vond hij de juiste lijnen en kwam hij met een goed ritme nog terug naar een derde plaats. Ook Joe Maessen en Marc de Vries deden het met een tweede en vijfde plaats goed waardoor Team Nederland zich als tweede kwalificeerde voor de wedstrijd op zondag.

Joe en Marc namen de eerste manche voor hun rekening. Joe nam hierin kopstart en reed goed mee in de kopgroep. Dit zorgde ervoor dat hij als derde over de finish kwam. Marc kwam vanaf de tweede startrij goed terug naar voren en werd achtste.

In de tweede manche kwam Mike aan de start met Marc. Omdat Mike niet goed weg kwam bij de start was dit een matige wedstrijd voor de rijder uit Heesch. Hij kon niet lekker in zijn ritme komen maar kwam van buiten de top vijf toch nog terug naar een derde positie. Marc kwam in deze manche als twaalfde over de finish waarmee Nederland op koers lag voor een podiumplaats in het eindklassement.

In de derde en beslissende manche kwamen Mike en Joe op de baan. Joe ging vanaf de eerste startrij van start en Mike stond daar gelijk achter. Door de goede start van Joe kon Mike goed doortrekken en zat daardoor gelijk in de top vijf. Twee bochten later kon Mike een aantal plaatsen goed maken en reden Joe en Mike op een eerste en tweede plaats. Toen Joe plaats maakte voor Mike, kon Mike onmiddellijk een gaatje slaan. Helaas kwam Joe na een aantal ronden tot stilstand door een probleem met zijn ketting. Met Mike ging het rijden lekker maar wel moest hij de koppositie afstaan aan de Amerikaan Joel Hetrick. Omdat Hetrick het tempo net iets hoger had liggen dan Mike moest hij hem laten gaan en kwam als tweede over de finish.

1. Amerika
2. Nederland
3. Ierland

Volledige uitslag klik hier!