Mike van Grinsven boekt een volgende dubbelslag in de Dutch Quad Masters in Oss | Mike van Grinsven

Mike van Grinsven boekt een volgende dubbelslag in de Dutch Quad Masters in Oss

64867262_2194556577309423_3522257797041356800_o
24 June, 2019 om 18:02

In het Brabantse Oss heeft Mike van Grinsven zondag beide manches van de Dutch Quad Masters weten te winnen. Van Grinsven leidde in beide manches van start tot finish en pakte hiermee het maximale aantal punten.

Door de warme weersomstandigheden was het circuit hard en lag er perfect bij. In de tijdtraining zette Mike een paar keer aan en wist de snelste tijd neer te zetten. Na de training werden er een aantal kleine aanpassingen gedaan aan de Reiger vering waardoor hij vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd kon beginnen.

‘’In de eerste manche pakte ik kopstart en heb gelijk een strak tempo ingezet. Door het warme weer was het fysiek zwaar maar ik kon het tempo redelijk hoog blijven houden waardoor ik de manche met een voorsprong van een halve minuut winnend af heb weten te sluiten,’’ vertelt Mike.

Ook in de tweede manche wist van Grinsven op zijn CRQF Quad kopstart te pakken en net als in de eerste manche zette hij gelijk een hoog tempo in. Ditmaal liep hij verder weg bij de concurrentie en won met een verschil van een ruime minuut op de tweede man de manche.

Met een dubbele manchezege won Mike het dagklassement en blijft hiermee ongeslagen in het kampioenschap. Aankomende zondag gaat het kampioenschap verder in Valkenswaard.

1. Mike van Grinsven
2. Joe Maessen
3. Ricardo Phoelich

Volledige uitslag klik hier!