Mike van Grinsven boekt een volgende dubbelslag in de Dutch Quad Masters in Halle | Mike van Grinsven

Mike van Grinsven boekt een volgende dubbelslag in de Dutch Quad Masters in Halle

60983963_318056102423222_8520457066421157888_n
27 May, 2019 om 18:02

Mike van Grinsven van het CRQF Quad team heeft in de zesde wedstrijd om de Dutch Quad Masters in Halle een volgende dubbelslag weten te boeken. Van Grinsven controleerde beide manches en pakte hiermee het maximale aantal punten.

In de tijdtraining slaagde Mike erin om er een perfecte ronde uit te persen waarmee hij de snelste tijd op de klok wist te zetten. De tijd van Mike werd niet meer verbeterd, wat betekende dat hij de pole position pakte en in beide manches als eerste een plaats achter het starthek mocht kiezen.

In de eerste manche reageerde Mike goed toen het starthek viel en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. ‘’Ik zag dat Joe Maessen een mindere start had. De baan was nog redelijk vlak maar toch wist ik al vrij snel een gat te slaan. Ik heb de wedstrijd gecontroleerd uitgereden en de manche gewonnen,’’ vertelt Mike.

Bij de start van de tweede manche reageerde Mike veel te laat waardoor hij slecht weg kwam maar door de power van de Honda kon hij op het startveld veel goed maken en als tweede aan de wedstrijd beginnen. Omdat het circuit ook nu vrij vlak was, dacht Mike dat het moeilijk zou zijn om leider Joe Maessen snel te passeren. Toch vond hij in het midden van de eerste ronde een plaats waar hij de koppositie over kon nemen. Door het tempo strak te houden, kon hij iedere ronde iets verder weg lopen bij de concurrentie en won zo ook de tweede manche.

Met een dubbele mancheoverwinning won Mike zijn elfde manchezege van dit seizoen en blijft hiermee tot op dit moment ongeslagen in het kampioenschap. Over twee weken zal de crosser uit Heesch afreizen naar Estland om daar deel te nemen aan een wedstrijd om het Europees Kampioenschap Quads.

1. Mike van Grinsven
2. Joe Maessen
3. Ricardo Phoelich

Volledige uitslag klik hier!