Mike sluit de Dutch Quad Masters af met maximale score tijdens Zwarte Cross | Mike van Grinsven

Mike sluit de Dutch Quad Masters af met maximale score tijdens Zwarte Cross

IMG_6787
22 July, 2019 om 19:43

Mike van Grinsven van het CRQF Quad team heeft de Dutch Quad Masters met het maximale aantal punten af weten te sluiten. Tijdens de laatste wedstrijd van het kampioenschap op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde wist de crosser uit Heesch opnieuw beide manches te winnen.

In de training was het circuit helemaal vlak waardoor de snelheid hoog lag. De verschillen tussen de rijders waren klein maar toch wist Mike er een goede ronde uit te persen en sloot de sessie af als tweede.

In Lichtenvoorde werd er op startmatten gestart en dit was nieuw voor de quadrijders. Voor de eerste manche maakte Mike een aantal proefstarts en had het goede gevoel te pakken. Toen het starthek viel, kwam Mike goed weg en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Zijn grootste concurrent Joe had wat problemen bij de start waardoor hij al redelijk snel een gat kon slaan. Met een goede snelheid en scherpe rondetijden wist hij de manche zonder risico’s te nemen af te sluiten en kwam als winnaar over de finish.

Ook in de tweede manche pakte van Grinsven een super goede start en kon opnieuw als leider aan de wedstrijd beginnen. Ditmaal zat Joe Maessen er gelijk achter maar Mike zette een hoog tempo in en kon iedere ronde iets verder weg lopen. In de rest van de manche reed hij gecontroleerd en won zo ook de tweede manche.

Met een dubbele manchezege pakte hij de dagoverwinning en heeft hiermee alle wedstrijden dit jaar met een maximale score af weten te sluiten. Mike gaat zich nu voorbereiden op de 12 uurswedstrijd van Pont de Vaux waar hij op de CRQF zal rijden samen met Joe Maessen en Kevin Saar.

1. Mike van Grinsven
2. Joe Maessen
3. Richard Ruttenberg

Volledige uitslag klik hier!