Mike pakt podiumplaats in het Europees Kampioenschap Quads in Estland | Mike van Grinsven

Mike pakt podiumplaats in het Europees Kampioenschap Quads in Estland

quad-start-2-foto-rauno-kais-1024x683
10 June, 2019 om 19:22

Mike van Grinsven van het CRQF Quad team is in de tweede wedstrijd van het Europees Kampioenschap Quads in Kivioli, Estland op het podium geëindigd. De crosser uit Heesch wist in zowel de eerste als de tweede manche op een tweede plaats over de finish te komen en werd hiermee ook tweede in de daguitslag.

Mike begon positief aan het weekend door in de tijdtraining op zaterdag een tweede tijd neer te zetten. Ook in de kwalificatieheat wist hij tweede te worden waarmee hij met vertrouwen uitkeek naar de manches op zondag.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij op een derde plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Gelijk in de eerste ronde stootte hij door naar een tweede plaats en wist een aantal ronden de leider in de wedstrijd te volgen. Omdat deze het tempo net iets hoger had als Mike moest hij hem laten gaan waardoor hij als tweede over de finish kwam.

In de tweede manche zat hij er opnieuw goed bij met de start en kwam ditmaal als tweede uit de eerste bocht. Ook in deze manche zette hij in de beginfase aan om te proberen de koppositie over te nemen. Helaas zat dit er niet in en moest hij ook in deze manche tevreden zijn met een tweede plaats.

Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde Mike op een tweede plaats in het dagklassement. Op zondag 23 juni staat voor Mike de volgende belangrijke wedstrijd op het programma en dit is de Dutch Quad Masters in Oss.

1. Kevin Saar
2. Mike van Grinsven
3. Patrick Turrini

Volledige uitslag klik hier!