Mike pakt podiumplaats in Frans zandkampioenschap in Berck sur Mer | Mike van Grinsven ?>

Mike pakt podiumplaats in Frans zandkampioenschap in Berck sur Mer

22 October, 2019 om 18:28

Mike van Grinsven van het CRQF Quad team is in de eerste wedstrijd van het Franse zandkampioenschap in Berck sur Mer op het podium geeindigd. Van Grinsven werd tweede, vierde en vijfde in de manches en dit was voldoende om derde te worden in het dagklassement.

Het ritme zat er in de tijdtraining gelijk goed in en dit resulteerde in een derde tijd. Ook de start van de eerste manche was goed en hij kon goed mee doen in de top drie. Even moest hij een plaats afstaan maar deze wist hij later in de wedstrijd weer goed te maken. In de laatste ronde reed hij wiel aan wiel met de tweede man en gaf hij alles om deze positie nog over te kunnen nemen. Dit lukte op het laatste gedeelte voor de finish waardoor hij op een mooie tweede plaats over de finish kwam.

In de tweede manche pakte hij opnieuw een goede start maar ditmaal liet hij in de eerste twee ronden teveel liggen. Lang reed hij op een zesde plaats maar met nog twee bochten te gaan tot aan de finish wist hij nog twee rijders te passeren en kwam als vierde over de finish.

In de finale slaagde Mike erin om kopstart te pakken maar ook nu liet hij in de eerste twee ronden teveel liggen. Wel had hij een mooie strijd om de plaatsen drie t/m zes totdat een rijder hem tot drie keer toe expres de baan uit probeerde te rijden. Dit had tot gevolg dat ze elkaar raakten en samen in elkaar vast kwamen te staan. Mike viel hierdoor helemaal terug tot buiten de top tien. Na deze tegenslag ging het rijden lekker en dit zorgde ervoor dat hij nog helemaal terug wist te komen naar een vijfde plaats waarmee hij de derde plaats in het dagklassement veilig wist te stellen.

Het Franse zandkampioenschap gaat volgend weekend verder in Loon Plage. Mike zal deze wedstrijd nog rijden om vervolgens rust te nemen. Hij kampt momenteel met hielspoor aan beide voeten en wil deze blessure rust geven zodat hij hopelijk op tijd fit is voor Le Touquet!

1. Romain Courprie
2. Sheldon Seal
3. Mike van Grinsven

Volledige uitslag klik hier!