Mike na Valkenswaard op titelkoers in de Dutch Quad Masters | Mike van Grinsven

Mike na Valkenswaard op titelkoers in de Dutch Quad Masters

65602520_438299120345796_1211111697218011136_n
02 July, 2019 om 18:51

Mike van Grinsven van het CRQF Quad team ligt op titelkoers in de Dutch Quad Masters. Afgelopen zondag ging het kampioenschap verder op het Eurocircuit van Valkenswaard waar van Grinsven ongeslagen bleef en het maximale aantal punten wist te behalen.

In de ochtend had hij gelijk een goed ritme te pakken op het circuit en wist er een aantal snelle tijden uit te persen. Dit zorgde ervoor dat hij de pole position wist te veroveren waarmee hij in beide manches een ideale startpositie uit kon kiezen.

Toen het starthek in de eerste manche viel, kwam Mike goed weg en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. Gelijk zette hij een straf tempo in en dit zorgde ervoor dat hij een voorsprong op wist te bouwen op zijn achtervolgers. Van Grinsven bleef in de warme omstandigheden steeds verder weg lopen en had op de finish een gat van zo’n 55 seconden op de tweede man.

Nadat hij in de pauze zijn rust had genomen, wist hij ook in de tweede manche op zijn CRQF machine kopstart te pakken. Net als in de eerste manche had hij al snel een goed ritme in handen en liep met grote stappen weg bij de rest van het deelnemersveld. Mike bleef geconcentreerd rijden tot aan de finish en wist zo ook de tweede manche winnend af te sluiten.

Met een dubbele manchezege won hij het dagklassement en omdat zijn voorsprong zodanig groot is geworden, kan hij volgend weekend tijdens de voorlaatste wedstrijd van de Dutch Quad Masters in Markelo zijn titel prolongeren.

1. Mike van Grinsven
2. Ruben van Lith
3. Marc de Vries

Volledige uitslag klik hier!