Geen loon naar werken voor Mike van Grinsven en het CRQF team in Pont de Vaux | Mike van Grinsven ?>

Geen loon naar werken voor Mike van Grinsven en het CRQF team in Pont de Vaux

29 August, 2019 om 18:53

Mike van Grinsven en het CRQF Quad team hebben in Pont de Vaux geen loon naar werken gehad. Mike reed in deze wedstrijd samen met Joe Maessen en Kevin Saar. Het team had zich voorbereid op de wedstrijd en de afstelling van de quad was beduidend beter dan vorig jaar. Dit was in de vrije training en tijdtraining duidelijk te zien want hierin waren ze het snelste.

Op vrijdagavond werd de eerste manche verreden over drie uur. Mike ging hierin van start maar helaas verliep het eerste uur moeizaam. Wel hield hij zich netjes staande in de top vijf maar het ritme zat er nog niet goed in. Na ongeveer anderhalf uur kreeg Mike een tegenslag te verwerken. ‘’Ik kreegproblemen waardoor we 20 minuten verloren. Helaas konden we het probleem niet meteen vinden en verloren we in totaal een half uur waardoor we de sessie buiten de top 50 afsloten,’’ vertelt Mike.

De tweede manche werd op zaterdag verreden en ging opnieuw over drie uur. Hierin kwamen Joe en Kevin in actie. Beide rijders deden het goed en ze wisten op een mooie zesde plaats over de finish te komen. Op zaterdagavond werd de derde manche verreden en deze ging over maar liefst vier uur. Mike voelde zich niet fit maar besloot toch om de eerste twee uur voor zijn rekening te nemen. ‘’Ik begon als tweede aan de wedstrijd maar had het erg zwaar waardoor ik het tempo ietsjes liet zakken en mooi op een vierde plek bleef rijden. Na een uur wedstrijd ging het beter en reed ik snelle tijden waardoor  we doorschoven naar de eerste plaats. Na  twee uur was het de beurt aan Joe die in de nacht ongeveer een uur en 15 minuten reed. Kevin maakte de laatste 45 minuten af en deze sessie wisten we te winnen.’’

De laatste sessie werd verreden op zondag en duurde twee uur. Kevin begon maar kwam buiten de top tien uit de start. Meteen in de tweede ronde kregen ze een lekke band waardoor hij helaas binnen moest komen waarbij opnieuw tijd verloren ging. Kevin reed 1uur en 15 minuten en daarna was het de beurt aan Mike om de laatste 45 minuten voor zijn rekening te nemen. De tijden waren heel goed maar helaas kwam Mike in het laatste half uur ten val en brak zijn teen en liep schaafwonden op. Ondanks dat het schakelen heel pijnlijk was gaf hij niet op en wist de manche uit te rijden op een negende plaats.

Ondanks de pech is het team alsnog op een mooie twaalfde plaats geëindigd in de eindstand.

1. Team Drag’on
2. Team By Rapport
3. Team Qbrus Rocketman
12. Team CRQF

Volledige uitslag klik hier!