Winst voor Mike tijdens ONK in Valkenswaard | Mike van Grinsven ?>

Winst voor Mike tijdens ONK in Valkenswaard

03 April, 2018 om 19:27

Mike van Grinsven uit het CRQF Quad Team heeft de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap quads in Valkenswaard op zijn naam geschreven. Van Grinsven won de eerste manche en omdat de tweede manche door een ongeval in de zijspanklasse werd afgelast was dit tevens de daguitslag.

Na zijn sterke optreden tijdens de eerste wedstrijd meetellend voor het Europees kampioenschap in Oss van vorige week, kwam Mike vol vertrouwen naar de wedstrijd in Valkenswaard. Door de weeromstandigheden in de voorbije week was het circuit tijdens de trainingen nog erg modderig maar ondanks dit wist van Grinsven een keurige tweede tijd op de klokken te zetten.

Bij het vallen van het starthek in de eerste manche was Mike als beste vertrokken en dook als leider de eerste bocht in. Vervolgens was het vooral in de beginfase nog erg zoeken naar de juiste lijnen. Gelukkig deed de Honda met de Reiger vering uitstekend zijn werk en samen met Joe Maessen kon van Grinsven een flink gat slaan ten opzichte van de derde man. Het tempo van de leiders lag zelfs zo hoog dat tot en met de zevende rijder in de wedstrijd op een ronde werd gezet. Uiteindelijk wist Mike de wedstrijd te winnen met een voorsprong van vier seconden en keerde tevreden terug naar het paddock.

Helaas gebeurde er tijdens de zijspanklasse een ernstig ongeluk waarna de organisatie besloot de resterende manches niet meer te laten verrijden. Met zijn overwinning is Mike de nieuwe leider geworden in het kampioenschap.

1. Mike van Grinsven 25 Pnt
2. Joe Maessen 22 Pnt

3. Ricardo Phoelich 20 Pnt

Volledige uitslag klik hier!