Mike wint beide manches tijdens de Dutch Masters in Varsseveld | Mike van Grinsven ?>

Mike wint beide manches tijdens de Dutch Masters in Varsseveld

22 May, 2018 om 20:42

Mike van Grinsven van het CRQF Quad team heeft in de vierde wedstrijd om de Dutch Quad Masters in Varsseveld beide manches weten te winnen. In de eerste manche had hij even wat tijd nodig om in zijn ritme te komen maar sloeg in het midden van de wedstrijd toe en won de manche. In de tweede manche leidde hij van start tot finish en zette de volledige wedstrijd naar zijn hand.

In de training gaf Mike gelijk zijn visitekaartje af en liet zien dat hij zich goed thuis voelde op het circuit. Hij perste er een hele snelle tijd uit waarmee hij maar liefst drie seconden sneller was dan de tweede man.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij op een tweede plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Gelijk probeerde hij de koppositie in handen te nemen maar dit lukte niet waardoor hij even iets een gat heeft laten vallen. Toen hij de juiste lijnen gevonden had, ging hij terug in de aanval en wist de koppositie over te nemen. Mike bleef geconcentreerd rijden tot aan de finish en kwam als winnaar over de finish.

In de tweede manche lukte het de crosser uit Heesch wel om kopstart te pakken. Gelijk zette hij een straf tempo in en wist een gat te slaan ten opzichte van de concurrentie. Vanaf het midden van de wedstrijd heeft hij iets gas terug genomen en is zijn eigen tempo gaan rijden. Dit zorgde ervoor dat hij ook de tweede manche winnend af wist te sluiten.

Met een dubbele mancheoverwinning won Mike zijn derde ONK van dit seizoen. In de tussenstand om de Dutch Quad Masters heeft hij zijn voorsprong weten te vergroten naar 38 punten. Op zondag 3 juni gaat het kampioenschap verder op het circuit van Den Dungen.

1. Mike van Grinsven 50 Pnt
2. Joe Maessen 42 Pnt

3. Ricardo Phoelich 38 Pnt

Volledige uitslag klik hier!