Mike van Grinsven wint beide manches tijdens EK in Oss | Mike van Grinsven ?>

Mike van Grinsven wint beide manches tijdens EK in Oss

26 March, 2018 om 19:00

Mike van Grinsven van het CRQF Quad team heeft tijdens de eerste wedstrijd meetellend voor het Europees kampioenschap in Oss beide manches op zijn naam weten te schrijven. Hierdoor won hij de wedstrijd en is hij de eerste leider in het kampioenschap van 2018. In Oss hadden de vrijwilligers weer uitstekend werk geleverd en lag circuit “de Witte Ruysheuvel” er optimaal geprepareerd bij. Ook waren de weersomstandigheden ideaal en niets stond een mooi sportweekend in de weg.

De rijder uit Heesch zette op zaterdag meteen de toon door in zowel de vrije training als de tijdtraining de snelste tijd op de klokken te zetten. Hierdoor kon van Grinsven met veel vertrouwen beginnen aan de kwalificatierace en ook deze wist hij met een ruime voorsprong winnend af te sluiten.

In de eerste manche op zondag greep Mike de kopstart en dook als eerste de bocht in. “In de beginfase was het vrij lastig om in het ritme te komen door de diepe zijspansporen” aldus van Grinsven “gelukkig kon ik na enkele ronden het goede ritme oppakken waarna ik iets kon weglopen bij de concurrentie”. Helaas kreeg Mike richting het einde van de wedstrijd last van harde onderarmen maar dit weerhield hem er niet van om de manche met een voorsprong van een kleine twintig seconden winnend af te sluiten.

Toen het starthek voor de tweede manche viel was het opnieuw van Grinsven die als eerste boven bij de eerste bocht was. Gelijk wist de rijder van het CRQF Quad team het tempo op te schroeven waarna hij een riant gat kon slaan. Dit resulteerde uiteindelijk in een ruime minuut voorsprong op de nummer twee in de wedstrijd.  “Het was heel erg mooi om hier in Oss voor eigen publiek te winnen. Graag wil ik alle sponsoren en supporters bedanken voor hun komst,” aldus een zeer tevreden Mike.

1. Mike van Grinsven 50 pnt
2. Davy de Cuyper 42 pnt
3. Joe Maessen 37 pnt

Volledige uitslag klik hier!