Mike van Grinsven sluit de Dutch Masters af met een overwinning in Geldermalsen | Mike van Grinsven ?>

Mike van Grinsven sluit de Dutch Masters af met een overwinning in Geldermalsen

10 September, 2018 om 20:40

Mike van Grinsven van het CRQF Quad team heeft bij de laatste wedstrijd van de Dutch Quad Masters in Geldermalsen beide manches naar zijn hand weten te zetten. De crosser uit Heesch nam in beide manches kopstart en werkte twee constante manches af. Zowel de eerste als de tweede manche werden winnend afgesloten waardoor van Grinsven zes van de acht wedstrijden dit jaar winnend af heeft weten te sluiten. Mike had op het harde circuit van Geldermalsen gelijk een goed ritme in handen en wist in de beginfase de snelste tijd op de klok te zetten. Tijdens de sessie werd er nog een kleine aanpassing aan de vering doorgevoerd waardoor Mike nog bijna een seconde van zijn tijd af wist te rijden en de pole position wist te veroveren.

Geconcentreerd ging hij in de eerste manche van start en wist als leider door de eerste bocht te komen. Door zijn eigen tempo aan te houden, wist hij een gaatje te slaan op de concurrentie en wist deze gedurende de wedstrijd steeds verder uit te bouwen. Mike bleef geconcentreerd tot in de slotfase en wist de manche onbedreigd winnend af te sluiten.

Ook in de tweede manche was het van Grinsven die zijn CRQF Quad als leider door de eerste bocht stuurde. Echter ditmaal wist Koen Jansen hem enkele ronden te volgen maar nadat Mike het tempo zo’n vier ronden strak had weten te houden, begon hij weg te lopen en zette hij ook de tweede manche naar zijn hand.

Met een dubbele manchezege pakte Mike ook de dagzege in Geldermalsen. Mike wil zijn ouders en sponsors bedanken voor alles wat ze voor hem hebben gedaan en natuurlijk zijn vrienden en fans voor het aanmoedigen langs de baan.

1. Mike van Grinsven
2. Jan Vlaeymans
3. Koen Jansen

Volledige uitslag klik hier!