Mike van Grinsven domineert Dutch Masters in Den Dungen | Mike van Grinsven ?>

Mike van Grinsven domineert Dutch Masters in Den Dungen

05 June, 2018 om 20:36

Mike van Grinsven van het CRQF Quad team heeft in het Brabantse Den Dungen de vijfde wedstrijd om de Dutch Quad Masters weten te winnen. Van Grinsven kwam in beide manches sterk voor de dag en wist zowel de eerste als de tweede manche winnend af te sluiten. Het circuit van Den Dungen lag er in de training perfect bij. Mike had gelijk een goed ritme in handen en wist een tijd neer te zetten waarmee hij drie seconden sneller was dan de tweede man.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij als leider uit de eerste bocht kwam, echter in de tweede bocht moest hij de eerste plaats uit handen geven en viel terug naar een tweede plaats. Omdat Mike iets te agressief reed, verloor hij nog een positie waardoor hij op een derde plaats terecht kwam. Een ronde later wist hij de tweede plaats terug in handen te nemen en begon gelijk het gat tot aan de kopman te dichten. Binnen twee ronden wist hij ook deze positie terug over te nemen en begon weg te lopen op de tweede man. Mike bleef geconcentreerd rijden tot aan de finish en sloot de eerste manche winnend af.

Vol energie ging Mike in de tweede manche van start en wist opnieuw kopstart te pakken. Gelijk zette hij een strak tempo in en begon weg te lopen bij de achtervolgers. Omdat Mike de hele wedstrijd een straf tempo bleef rijden, wist hij de manche met bijna een minuut voorsprong winnend af te sluiten.

Met een dubbele manchezege pakte Mike zijn vierde zege in de Dutch Quad Masters van dit seizoen. Met deze overwinning heeft hij zijn voorsprong in de tussenstand uit weten te bouwen naar 48 punten. Op zondag 24 juni staat de zesde wedstrijd van het kampioenschap op het programma in  Emmercompascuum.

1. Mike van Grinsven 50 Pnt
2. Joe Maessen 40 Pnt
3. Tuur van Hoof 33 Pnt

Volledige uitslag klik hier!