Mike van Grinsven doet goede zaken in thuis ONK in Oss | Mike van Grinsven ?>

Mike van Grinsven doet goede zaken in thuis ONK in Oss

23 April, 2018 om 16:49

Mike van Grinsven van het Super-B CRQF Quad team heeft in de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Quads in Oss een belangrijke zege geboekt. De crosser uit Heesch won beide manches en door wisselend scoren van de concurrentie heeft hij zijn voorsprong weten te vergroten naar 30 punten.

Voor aanvang van de wedstrijd in Oss was het spannend want de voorsprong van Mike op Joe Maessen bedroeg slechts 2 punten. Mike was er opgebrand om dit voor eigen publiek te vergroten en voor de overwinning te gaan strijden. In de training liet hij gelijk zien dat hij zich thuis voelt op ‘’de Witte Ruysheuvel’’ en perste er een tijd uit waarmee hij ruim sneller was dan de concurrentie.

In zowel de eerste als de tweede manche vertrok de CRQF Quad als een speer bij de start waardoor Mike beide keren als leider aan de wedstrijd kon beginnen. In de eerste manche bouwde hij zijn wedstrijd rustig op, wetende dat het in de warmte zwaar is om het tempo de hele manche hoog te houden. Beetje bij beetje liep hij weg bij de concurrentie en toen Joe Maessen met mechanische problemen de wedstrijd moest verlaten, was het gat geslagen en kon Mike onbedreigd naar de zege rijden.

In de tweede manche stond hij in de eerste helft van de wedstrijd onder druk van Joe Maessen. Mike bleef hier rustig onder en reed geconcentreerd zijn ronden. Naarmate de wedstrijd vorderde werd zijn voorsprong steeds groter totdat hij bij het passeren van een achterblijver met deze in aanraking kwam en even vast kwam te zitten. Dit zorgde ervoor dat Maessen de koppositie over kon nemen en hij terug in de achtervolging moest. Mike stelde snel orde op zaken want in dezelfde ronde wist hij de koppositie terug te veroveren. In het resterende deel van de wedstrijd hield hij het tempo strak en gaf de overwinning niet meer uit handen.

Met een dubbele manchezege won Mike zijn tweede ONK-wedstrijd van dit seizoen en heeft een voorsprong van dertig punten op de tweede man. Op zondag 20 mei wordt de vierde wedstrijd van het kampioenschap verreden in Varsseveld.

1. Mike van Grinsven 50 Pnt
2. Ricardo Phoelich 38 Pnt
3. Rick Haverdil 37 Pnt

Volledige uitslag klik hier!