Mike tweede in Frans zandkampioenschap in Berck sur Mer | Mike van Grinsven ?>

Mike tweede in Frans zandkampioenschap in Berck sur Mer

22 October, 2018 om 17:20

Mike van Grinsven van het CRQF Quad team is in de eerste wedstrijd om het Franse zandkampioenschap in Berck sur Mer op het podium geeindigd. Van Grinsven wist in alle drie de manches kopstart te pakken en werd tweemaal derde en een keer eerste in de manches, wat hem in het dagklassement een tweede plaats opleverde.

Het wedstrijdprogramma bestond hier uit drie manches. In de training was onduidelijk wanneer de tijdtraining in ging. Er was namelijk tien minuten vrije training waarna de tijdtraining begon. Helaas werd dit slecht aangegeven maar in de slotfase slaagde Mike er toch nog in om een respectabele tijd neer te zetten waarmee hij de sessie afsloot als elfde.

De CRQF Quad vertrok in de eerste manche als een speer bij de start en als leider dook hij de eerste bocht in. Tijdens de eerste ronde moest hij de koppositie afstaan. Mike probeerde de kopman te volgen maar moest hem halverwege de wedstrijd laten gaan en is toen zijn eigen wedstrijd gaan rijden. Tijdens de manche moest hij ook de tweede plaats nog afstaan en kwam als derde over de finish.

Ook in de tweede manche was het van Grinsven die als leider aan de wedstrijd kon beginnen. Gelijk wist hij een gat te slaan en hield het tempo strak tot aan de finish. Niemand wist Mike nog te achterhalen waardoor hij de manche winnend af wist te sluiten.

Qua holeshots maakte Mike er drie uit drie van en opnieuw kwam hij als eerste door de eerste bocht. Door een aantal kleine foutjes in de beginfase viel hij terug naar een zevende plaats. Daarna kwam hij steeds beter in zijn ritme en begon hij terug naar voren te komen. Dit leverde hem nog een derde plaats op waarmee hij netjes tweede werd in het dagklassement!

1. Romain Couprie
2. Mike van Grinsven
3. Jeremie Warnia

Volledige uitslag klik hier!