Mike met het CRQF team op het podium in Pont de Vaux | Mike van Grinsven ?>

Mike met het CRQF team op het podium in Pont de Vaux

31 August, 2018 om 18:54

Mike van Grinsven van het CRQF Super B Quad team hebben de derde plaats behaald tijdens de 12 uurs race van Pont de Vaux. Het ijzersterke team bestond naast Mike uit Joe Maessen en Marc de Vries. Nadat de machine soepel door de keuring was gekomen wist het team tijdens de training een zesde tijd op de klokken te zetten. Dit gaf vertrouwen voor de wedstrijd waarin Mike zou beginnen.

Na een matige start kwam Mike als vijftiende uit de start. Daarna zette hij alles op alles waarna hij zijn shift in de eerste sessie als tweede afsloot. Ook in de tweede sessie begon Mike als eerste rijder maar door mechanische problemen moest hij helaas al snel de pits opzoeken waarna het de beurt was aan Marc en Joe om de sessie af te sluiten. Helaas moest het CRQF Super B Quad team in de slotfase van de tweede sessie nog binnen komen om te tanken waardoor het enkele plaatsen verloor en de tweede sessie afsloot als tiende.

Op zaterdagavond werd de langste sessie van de wedstrijd verreden. Deze sessie duurde vijf uur en Joe begon dit keer als eerste rijder. Na veertig minuten nam van Grinsven het over en in de eerste twee uur wist het team zich te handhaven in de top vijf. Uiteindelijk was het Joe die de sessie keurig als zesde afsloot.

In de laatste sessie, welke op zondag op het programma stond moest het gebeuren. Het CRQF Super B Quad team stond op twee minuten achterstand van de derde plaats en dit betekende dat een podiumplaats nog mogelijk was. Joe begon sterk aan de slotsessie en kwam door op de vijfde plaats. Helaas maakte Maessen daarna een stuurfoutje waardoor hij enkele plaatsen verloor alvorens Mike het na een uur van hem overnam. Van Grinsven begon ijzersterk en al snel reed hij rondetijden die vijf seconden sneller waren dan het team op de derde plaats. Het was alles of niets en dit liep goed af waarna het team als derde over de finish kwam.

Uiteindelijk bleek dit niet alleen de derde plaats in de slotsessie maar ook genoeg voor de derde plaats op het podium, met een minimale marge van twee seconden op de nummer vier. “Dit was echt een goed weekend, een derde plaats hadden we van tevoren niet verwacht. De eerste keer Pont de Vaux met de CRQF Quad en helemaal geen problemen gehad. Ik ben een heel tevreden man” aldus Mike na afloop.

1. Team By Rapport
2. Team Drag’on
3. Team CRQF, Super-B

Volledige uitslag klik hier!