Mike laat sterke indruk achter in Le Touquet maar tegenslag houdt hem van podiumplaats | Mike van Grinsven ?>

Mike laat sterke indruk achter in Le Touquet maar tegenslag houdt hem van podiumplaats

03 February, 2018 om 18:52

Mike van Grinsven van het CRQF Quad team heeft in de laatste wedstrijd van het Frans zandkampioenschap in Le Touquet een ijzersterke indruk achtergelaten. Echter kon hij de klus vanwege een mechanisch probleem niet klaren en moest hij noodgedwongen vroegtijdig de wedstrijd verlaten.

Mike en het team waren er helemaal klaar voor om in deze laatste wedstrijd iets moois te laten zien. De start verliep super en gelijk wist hij de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Onmiddellijk had hij een goed ritme te pakken en had binnen vier ronden al een voorsprong van 40 seconden. Het rijden ging soepel en het was duidelijk dat er absoluut een podiumplaats in zat.

Helaas kreeg Mike na anderhalf uur wedstrijd in leidende positie rijdend te kampen met een mechanisch probleem. Aan het einde van het lange rechte stuk begon de motor vermogen te verliezen en te stotteren. Mike haalde het tot in de pits maar hier sloeg hij uit zichzelf af en was niet makkelijk meer aan de praat te krijgen. Door hard te duwen sloeg de quad weer aan maar uiteindelijk koos Mike het zekere voor het onzekere en besloot de wedstrijd te verlaten.

Ondanks deze teleurstelling weet Mike dat het met zijn snelheid en de CRQF Quad goed zit voor aankomend seizoen. In de komende weken zal hij zijn voorbereiding verder zetten om op 4 maart goed voorbereid aan de start te komen in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Quads in Lochem.