Mike ijzersterk in Quadcross of Nations maar kent veel tegenslag | Mike van Grinsven ?>

Mike ijzersterk in Quadcross of Nations maar kent veel tegenslag

24 September, 2018 om 19:06

Mike van Grinsven van het CRQF Quad team is in het Deense Slagelse samen met Team Nederland op een derde plaats geeindigd. Mike reed ijzersterk in beide manches maar kreeg beide keren af te rekenen met pech waardoor hij niet verder kwam dan een zeventiende plaats in zijn eerste manche. Wel heeft de rijder uit Heesch laten zien dat hij tot de beste quadrijders ter wereld behoort want in beide manches ging hij de strijd aan met de Amerikaan Chad Wienen.

Van Grinsven liet op zaterdag al zien dat hij zich goed thuis voelde op het circuit. In de kwalificatie pakte hij een goede start en kon meteen op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase liep de Amerikaan Chad Wienen iets weg maar tegen het einde van de wedstrijd begon Mike het gat te dichten. Omdat ze in de slotfase te maken kregen met achterblijvers besloot Mike om geen risico’s meer te nemen, mede omdat Ricardo Phoelich een DNF had in zijn heat. Mike kwam als tweede over de finish en omdat Joe derde werd, kwalificeerde team Nederland zich als tweede voor de wedstrijd op zondag.

Joe en Ricardo gingen in de eerste manche van start. Joe kwam heel even stil te staan terwijl Ricardo kon profiteren van de fouten van andere rijders. Ze deden het goed en wisten op een vierde en vijfde plaats over de finish te komen. Mike kwam aan de start in de tweede manche en reed hierin samen met Joe. Mike wist kopstart te pakken maar door een klein foutje moest hij de koppositie in de tweede ronde afstaan aan Chad Wienen. Het leek een herhaling van de kwalificatieheat te gaan worden omdat de Amerikaan in de beginfase weer iets weg liep. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Mike terug. Helaas kreeg de crosser uit Heesch af te rekenen met een mechanisch probleem want er kwam een steen tussen zijn wiel te zitten waardoor hij tot stilstand kwam. Omdat Mike de steen er zelf niet tussenuit kreeg, reed hij stapvoets naar de pits. Snel werd het wiel eraf gehaald en de steen er tussenuit gehaald maar omdat de remklauw hierbij krom was geraakt, had hij weinig remdruk en blokkeerde het voorwiel nog iets. Mike moest met reserves rijden en kwam teleurgesteld als zeventiende over de finish. Ook Joe kende tegenslag want door een probleem met zijn nerfbar en een valpartij moest hij genoegen nemen met een achtste plaats.

In de laatste en beslissende manche leek alles super te gaan voor van Grinsven. Hij nam kopstart en wist een gat te slaan van zo’n tien seconden. Hij slaagde erin om de Amerikaan op afstand te houden, echter met nog drie ronden te gaan brak zijn ketting waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. Ricardo reed een constante wedstrijd en finishte als tiende.

Ondanks de tegenslagen van Mike wist Team Nederland achter Amerika en Ierland toch derde te worden in het landenklassement.

1. Amerika
2. Ierland
3. Nederland

Volledige uitslag klik hier!