Mike begint het ONK met een tweede plaats in Lochem | Mike van Grinsven ?>

Mike begint het ONK met een tweede plaats in Lochem

05 March, 2018 om 21:11

Mike van Grinsven van het CRQF Quad team is het Open Nederlands Kampioenschap in Lochem begonnen met een tweede plaats. De crosser uit Heesch kwam in beide manches als tweede over de finish en verzekerde zich hiermee ook in het dagklassement van een tweede plaats. Het circuit van Lochem was hard en bevroren waardoor het in de tijdtraining op verschillende plaatsen verraderlijk glad was.  Mike doseerde het gas behendig en veroverde de pole position.

Door het warme weer begon het voor de eerste manche te dooien waardoor de baan nog gladder werd. Mike kwam niet goed weg bij de start en omdat de snelheid bijzonder hoog lag, was het moeilijk om plaatsen winst te boeken. Na een aantal ronden kwam hij in zijn ritme en kwam de top vijf binnen. Omdat hij het tempo strak kon blijven houden, wist hij het gat tot aan de twee kopmannen te dichten en wist in de laatste ronde de tweede plaats nog voor zich op te eisen.

De start van de tweede manche was vele malen beter en op een tweede plaats kwam hij door de eerste bocht. Het tempo lag hoog en dit zorgde ervoor dat hij samen met Joe Maessen een gat op de concurrentie wist te slaan. Na een aantal ronden besloot Mike op het verraderlijke circuit om iets gas terug te nemen en de wedstrijd zonder grote risico’s te nemen uit te rijden. Dit zorgde ervoor dat hij ook in de tweede manche op een tweede plaats over de finish kwam.

Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde Mike ook in het dagklassement op een tweede plaats. Over vier weken staat de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Valkenswaard.

Daguitslag ONK Quads Lochem:
1. Joe Maessen 45 Pnt
2. Mike van Grinsven 44 Pnt
3. Marc de Vries 43 Pnt

Volledige uitslag klik hier!