Tegenslag houdt Mike van Grinsven buiten top vijf in strandrace in Berck sur Mer | Mike van Grinsven ?>

Tegenslag houdt Mike van Grinsven buiten top vijf in strandrace in Berck sur Mer

16 October, 2017 om 20:09

Mike van Grinsven van het CRQF Quad Team heeft tijdens de eerste strandcross van het seizoen in Berck sur Mer, Frankrijk, een goede snelheid laten zien maar zag door tegenslag de top vijf aan zijn neus voorbij. Door een mechanisch probleem moest hij in de eerste manche vroegtijdig de wedstrijd verlaten. In de tweede manche kwam hij als zesde over de finish en in de afsluitende derde manche eindigde hij op de vijfde plaats.

Ondanks het feit dat Mike geen testwerk had gedaan voor de strandwedstrijden klokte hij in de tijdtraining een sterke vierde tijd. Hier kon hij dan ook niet anders dan tevreden mee zijn. In de eerste manche op zaterdag greep van Grinsven de kopstart maar doordat hij moeilijk de goede lijnen kon vinden raakte hij deze snel kwijt en kwam de eerste ronde door op de tweede plaats. Helaas begon de motor daarna meteen een vreemd geluid te maken waardoor Mike noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

Dankzij Gerben Vruggink van CRQF, die zaterdagnacht de benodigde onderdelen bracht, kon Mike op zondag toch van start  in de resterende manches. Ook in de tweede manche wist van Grinsven de kopstart te maken maar ook nu had hij moeite om in zijn ritme te komen. Hierdoor verloor hij in de beginfase veel terrein tot hij in de derde ronde in zijn ritme kwam. Eenmaal in het ritme wist Mike zich terug te knokken tot het achterwiel van de vierde en vijfde man. Even nam hij de vijfde plaats over maar werd helaas ingehaald tijdens een gele vlagsituatie en eindigde als zesde.

In de afsluitende derde manche kende de CRQF rijder een mindere start en moest buiten de top tien aan zijn wedstrijd beginnen. Nadat hij ook in deze manche even op gang moest komen, wist hij zich gedurende manche terug te knokken naar de vijfde plaats.

Met het uitvallen in de eerste manche, de zesde en een vijfde plaats kwam Mike tot een tweeëntwintigste plaats in het dagklassement.  De volgende wedstrijd voor het Frans strandkampioenschap is op 28 oktober in Loon Plage, Duinkerken.

1. Jeremie Warnia
2. Florian Mangeot
3. Jeremy Forestier
22. Mike van Grinsven