Mike van Grinsven wint op overtuigende wijze het EK in Markelo | Mike van Grinsven ?>

Mike van Grinsven wint op overtuigende wijze het EK in Markelo

18 September, 2017 om 19:19

Mike van Grinsven van het CRQF Quad team heeft dit weekend tijdens de laatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap Quads in Markelo een ijzersterke comeback gemaakt. Van Grinsven raakte eerder dit jaar tijdens de eerste wedstrijd in Oldebroek zwaar geblesseerd en was hierdoor het hele seizoen uitgeschakeld. In Markelo liet de crosser uit Heesch zien weer helemaal terug te zijn en schreef beide manches op zijn naam.

Veel publiek was afgekomen op de laatste wedstrijd van de EK Quads, welke samen viel met de laatste ronde meetellend voor het wereldkampioenschap zijspancross. Voor Mike was dit zijn eerste wedstrijd na Oldebroek waar hij een dubbele breuk opliep aan zijn bekken. Tijdens de trainingen gaf hij meteen zijn visitekaartje af door in de tijdtraining bijna anderhalve seconde sneller te zijn dan de tweede man.

In de manches op zondag gaf de rijder uit Heesch een ware demonstratie. In zowel de eerste als de tweede manche greep hij de kopstart waarna de concurrentie hem niet terug zag.  In de eerste manche kwam hij dan ook met een voorsprong van een kleine vijftig seconden over de finish. In de tweede manche liep Mike in de beginfase opnieuw gemakkelijk uit waarna hij halverwege de manche last kreeg van zijn rug, het tempo liet zakken, en de wedstrijd gecontroleerd uitreed.

“Het rijden ging echt boven verwachting goed,” glunderde Mike. “Ik dacht zelf dat de conditie een grote rol ging spelen maar dat viel echt reuze mee. In de eerste manche ging het rijden echt super goed, lekkere ritme en soepele lijnen. In de tweede manche kreeg ik in de tweede helft van de wedstrijd wat last van mijn onderrug. Hierom had ik besloten om de wedstrijd bekeken uit te rijden. Ik ben echt super blij met mijn comeback, dit had ik zelf nooit verwacht.”

1. Mike van Grinsven
2. Jan Vlaeymans
3. Kevin Saar

Volledige uitslag klik hier!