Mike van Grinsven eerste leider in het ONK Quads | Mike van Grinsven ?>

Mike van Grinsven eerste leider in het ONK Quads

07 March, 2017 om 21:27

Mike van Grinsven is op zijn CRQF Quad ijzersterk aan het Open Nederlands Kampioenschap Quads in Lochem begonnen. De rijder uit Heesch zat er in beide manches goed bij met de start en nam in zowel de eerste als de tweede manche al snel de koppositie in handen. Gecontroleerd rijdend hield hij de concurrentie op afstand en wist beide manches naar zijn hand te zetten.

Om optimaal aan de start te verschijnen had Mike de avond voor de wedstrijd nog even samen met Reiger Suspension de achtervering afgesteld. Deze inspanning werd op de wedstrijddag dubbel en dwars terug betaald want met veel comfort ging hij in een hoog tempo over het circuit.

In de tijdtraining deelde Mike meteen de eerste klap uit aan de concurrentie want met een tijd die maar liefst 3 seconden sneller was dan de tweede man veroverde hij de pole position. Met de start van de eerste manche zat van Grinsven er goed bij “even kreeg ik een tikje na de start en moest ik alle zeilen bij zetten want het ging bijna mis.” Ondanks dit ongemak verdween Mike als vierde het bos in en kon gelijk in de eerste ronde doorstoten naar de tweede plaats. Een ronde later nam van Grinsven de kop over en besloot geen risico’s meer te nemen en de wedstrijd gecontroleerd uit te rijden. “Toen ik in het begin van de wedstrijd vanuit de pits door kreeg dat Joe Maessen maar vier seconden achterstand had, besloot ik toch nog even het tempo op te schroeven en kon ik vrij eenvoudig winnen.”

Ook in de tweede manche domineerde hij de wedstrijd. Op zijn geweldig lopende CRQF Quad pakte hij kopstart en de concurrentie zag hem niet meer terug. Een zeer sterk begin van het seizoen met een mooie dubbele manchezege.

Op zondag 19 maart staat voor Mike de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Quads op het programma in Varsseveld. Hier zal hij er alles aan doen om zijn zegereeks verder te zetten.

1. Mike van Grinsven
2. Ricardo Phoelich
3. Marc de Vries

Volledige uitslag klik hier!