Mike teleurgesteld na 8ste plaats in Le Touquet | Mike van Grinsven ?>

Mike teleurgesteld na 8ste plaats in Le Touquet

06 February, 2017 om 19:41

Op zaterdag werd in het Franse Le Touquet de strandrace voor quads verreden. De wedstrijd begon goed en Mike zat er bij de start meteen goed bij op zijn goed afgestelde CRQF Quad. Hij ving de wedstrijd aan rond de achtste plek en het rijden ging ook meteen lekker.

Aan het eind van de eerste ronde kwam Mike zelfs al door op een derde positie en lange tijd leek het er ook op dat hij met gemak deze plaats vast zou kunnen houden. ‘’Halverwege de wedstrijd werd ik gepasseerd en lag ik even vierde,’’ van Grinsven vervolgt ‘’maar kon mijn derde plek eigenlijk ook vrij gemakkelijk weer terug veroveren en ik dacht dit moet ik gewoon vast houden.’’

Helaas dacht de quad van Mike daar anders over want bij het opkomen van het rechte stuk kon hij opeens niet meer vol gas rijden en de motor leek hij het te begeven. Wat de oorzaak van de problemen zijn is momenteel nog niet helemaal duidelijk maar waarschijnlijk was er iets mis met de ontsteking van de quad.

Ondanks deze motor problemen was Mike vastbesloten om de wedstrijd tot een goed einde brengen. ‘’Door de problemen met de quad besloot ik de wedstrijd rustig uit te rijden, ook dit verliep niet vlekkeloos. Ik kwam stil te staan en dat koste me ook een paar minuten voor ik weer verder kon’’. Het oponthoud koste Mike de nodige plaatsen en zodoende kwam hij teleurgesteld als 8ste over de finish.