Winst en tegenslag voor Mike in het EK Quads in Estland | Mike van Grinsven ?>

Winst en tegenslag voor Mike in het EK Quads in Estland

10 August, 2016 om 18:34

Mike van Grinsven van WSP Racing heeft in de laatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap Quads in het Estse Kivioli een manchezege weten te boeken. Helaas voegde hij daar ook een DNF aan toe terwijl hij aan de leiding reed en dit betekende dat hij aan het einde van de dag niet op het hoogste schavot stond maar de dag afsloot op een vijfde plaats.

In de training had Mike even tijd nodig om in zijn ritme te komen en om de juiste lijnen te vinden. Toen hij deze eenmaal gevonden had, wist hij de snelste tijd op de klokken te zetten waarmee hij op zondag vanaf pole position kon starten.

Vlak voor de start van de eerste manche begon het te regenen. Dit hield aan tijdens de eerste manche. Mike pakte een goede start en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. Gelijk ging hij in de aanval en wist tijdens de tweede ronde de koppositie over te nemen. Tweede man, Kevin Saar, gaf niet op en pas na 25 minuten wedstrijd sloeg Mike een gaatje van zo’n drie seconden. Helaas kreeg Mike in de slotfase af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor hij voor de vierde keer dit jaar de wedstrijd moest verlaten. Het probleem was een afgebroken bout van de CDI waardoor deze los was komen te hangen.

Tussen de eerste en de tweede manche had het nog veel geregend waardoor de baan alleen maar slechter was geworden. Toen het starthek viel was het droog en wilde Mike er alles aan doen om zijn tegenslag van in de eerste manche goed te maken. Hij reageerde scherp toen het starthek viel en dook als leider de eerste bocht in. Met snelle rondetijden wist hij een gat te slaan ten opzichte van de concurrentie en zette de manche volledig naar zijn hand. Op de finish had hij een voorsprong van elf seconden op de tweede man en keerde tevreden terug naar de paddock.

Ondanks dat Mike in de eerste manche niet over de finish was gekomen, wist hij toch nog op een vijfde plaats te eindigen in het dagklassement. In de eindstand om het Europees Kampioenschap is hij met vier DNF’s op een derde plaats geeindigd.

1. Kevin Saar
2. Marin Vilatov
3. Roman Gwiazda
5. Mike van Grinsven

Volledige uitslag klik hier!