Van Grinsven tweede tijdens het EK in Frankrijk | Mike van Grinsven ?>

Van Grinsven tweede tijdens het EK in Frankrijk

26 April, 2016 om 14:26

WSP Racing Quad-rijder Mike van Grinsven is in de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap Quads in het Franse Castelnau de Levis op een tweede plaats geëindigd.

De rijder uit Heesch wist na een sterk eindschot de eerste manche te winnen. In de tweede manche was het in de modderige omstandigheden een overlevingstocht die hij op een derde plaats wist te volbrengen. Met deze resultaten eindigde hij op een tweede plaats in het dagklassement.

Het weekend begon met een tegenslag voor Mike want al in de tweede ronde van de vrije training kwam hij tot stilstand omdat zijn achteras door midden was gebroken. Dit had tot gevolg dat hij voor de tijdtraining nog nauwelijks had gereden en hierin het juiste ritme maar moeilijk te pakken kon krijgen. Mike had zijn tijd nodig om de juiste lijnen te vinden en kwam ondanks verwoede pogingen niet verder dan een negende tijd.

Na de tijdtraining had Mike alles op een rij gezet en bekeken waar het anders kon in de eerste manche. Hij pakte in ieder geval een goede start en kon op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase ging het lekker maar omdat de regen na drie ronden met bakken uit de lucht kwam, werd het circuit spiegelglad. Geconcentreerd ging hij rond over de gladde omstandigheden en wist door te stoten naar een tweede plaats. Met nog drie ronden te gaan, begon hij hard in te lopen op de kopman en toen deze met nog twee ronden te gaan een foutje maakte, nam Mike de koppositie over en wist de manche winnend af te sluiten.

Omdat het maar bleef regenen, werd het circuit steeds slechter. Mike had nooit gedacht dat het door zou kunnen gaan maar ze lieten de quad klasse gewoon van start gaan. Zijn start was minder goed dan in de eerste manche maar toch wist hij zich al vrij snel op te werken naar een derde plaats. Het was een overlevingstocht maar hij hield het hoofd boven water en wist de manche af te sluiten op een derde plaats.

Met een eerste en een derde plaats in de manches eindigde de rijder uit Heesch op een tweede plaats in het dagklassement. Aankomende zondag staat zijn thuis EK op het programma in St. Isidorushoeve.

1. Adrian Mangieu
2. Mike van Grinsven
3. Edgars Mengelis

Volledige uitslag klik hier!