Tegenslag voor Mike tijdens eerste EK in Slagelse | Mike van Grinsven ?>

Tegenslag voor Mike tijdens eerste EK in Slagelse

11 April, 2016 om 18:08

WSP Quadrijder Mike van Grinsven heeft in de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap quads in het Deense Slagelse tegenslag gekend.

In de eerste manche brak op een tweede plaats rijdend zijn ketting waardoor hij niet tot scoren kwam.  In de tweede manche kon hij niet lekker in zijn ritme komen maar wist hij zich toch terug te knokken naar een tweede plaats waarmee hij uiteindelijk negende werd in het dagklassement.

In de eerste manche kwam Mike slecht weg bij de start en moest vanaf een achtste plaats terug naar voren komen. Met een goed ritme verliep zijn inhaalrace voorspoedig. Na vijftien minuten kwam hij aan op een tweede plaats en reed opdat moment twee seconden sneller per ronde dan de kopman. Hij dichtte het gat en ging in de aanval. Helaas brak met nog vijf minuten te gaan zijn ketting waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. Mike was niet de enige met dit probleem want driekwart van de rijders kwam met ditzelfde probleem tot stilstand.

Uitermate gemotiveerd stond hij achter het starthek voor de tweede manche en kwam iets beter weg dan in de eerste manche. Op een vijfde plaats kwam hij uit de eerste ronde en ging in de aanval op de rijders voor hem. Ditmaal kon hij moeilijker in zijn ritme komen en duurde het langer met het passeren van rijders. Door goed door te zetten wist hij deze moeilijke manche toch op een tweede plaats af te sluiten.

Omdat Mike in de eerste manche niet tot scoren kwam, eindigde hij op een negende plaats in het dagklassement. Over twee weken gaat de Heeschenaar voor de revanche tijdens de tweede wedstrijd in Frankrijk.

1. Edgars Mengelis
2. Joe Maessen
3. Adrian Mangieu
9. Mike van Grinsven

Volledige uitslag klik hier!