Opnieuw tegenslag tijdens het EK in Letland voor Mike | Mike van Grinsven ?>

Opnieuw tegenslag tijdens het EK in Letland voor Mike

09 August, 2016 om 18:02

Mike van Grinsven van WSP Racing heeft succes en tegenslag gekend. In de eerste manche kwam de rijder uit Heesch op een nette tweede plaats over de finish. In de tweede manche was hij opnieuw in de kopgroep aan het strijden totdat hij door een kabelbreuk tot stilstand kwam en noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

Omdat het op zaterdag regelmatig regende besloot Mike om de vrije training te laten schieten om zo het materiaal te sparen. In de tweede training en de tijdtraining was het circuit droog en wist hij een goede tweede tijd neer te zetten.

Op zondag waren de omstandigheden in het begin goed. In de eerste manche pakte Mike een redelijk goede start en kon op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Op dit snelle circuit was het moeilijk om in te halen en daarnaast waren er ongeveer twintig bulten per ronde. Door flink aan te blijven dringen, lukte het Mike toch om in de tweede helft van de wedstrijd de tweede plaats over te nemen en deze vast te houden tot over de finish.

Vlak voor de start van de tweede manche begon het opnieuw hard te regenen. Wederom zat Mike er redelijk goed bij na de start en kwam op een vierde plaats door de eerste bocht. Heel even liet hij de rijders voor zich gaan om op deze manier zo schoon mogelijk te blijven maar dit beviel hem niet waardoor hij overging tot de aanval. Niet veel later nam hij de derde plaats over en wist hij samen met de twee koplopers een gat te slaan ten opzichte van de vierde man. Helaas kreeg Mike niet veel later een flinke tegenslag voor de kiezen want zijn quad stopte ermee door een kabelbreuk. Dit betekende voor van Grinsven zijn derde DNF in dit kampioenschap. Teleurgesteld keerde hij terug naar het rennerskwartier, weten dat er ook hier in Letland veel meer in had gezeten.

Met een 2-18 in de manches eindigde de rijder uit Heesch op een achtste plaats in het dagklassement.

1. Adrian Mangieu
2. Marc de Vries
3. Martin Vilatov
8. Mike van Grinsven

Volledige uitslag klik hier!