Moeilijke ONK voor Mike van Grinsven in Mill | Mike van Grinsven ?>

Moeilijke ONK voor Mike van Grinsven in Mill

23 May, 2016 om 19:35

Voor Mike van Grinsven van het WSP Racing team was het een dag om snel te vergeten tijdens de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Quads in Mill.

In de eerste manche kwam de rijder uit Heesch na een matige start hard terug naar voren maar door een flinke valpartij werd hij helemaal teruggeslagen naar een laatste plaats. Van Grinsven zette dapper de achtervolging in en wist nog terug te komen naar een dertiende plaats. In de tweede manche kwam hij opnieuw matig weg bij de start en wist er toen een vierde plaats uit te halen.

In de tijdtraining ging het op zich niet verkeerd en kwam hij na verschillende snelle ronden uit op en tweede tijd. De eerste manche begon niet lekker voor de rijder uit Heesch want hij zat er niet goed bij na de start en moest van buiten de top tien aan een inhaalrace begonnen. In een hoog tempo kwam hij terug en had al snel de vijfde plaats in handen. Echter niet veel later ging hij in de fout en vloog hij op hoge snelheid de hekken in. Gelukkig heeft de rijder uit Heesch niets aan deze klap overgehouden en kon hij met een zeer been toch zijn weg vervolgen. Vanaf een laatste plaats kwam hij door het veld terug naar voren gestormd en wist er nog een dertiende plaats uit te halen.

Voor de start van de tweede manche besloot Mike om op een andere positie achter het starthek te gaan staan. Zijn idee was om de eerste bocht iets ruimer aan te kunnen snijden, in de hoop dat hij er dan beter zou zitten met de start. Dit lukte maar helaas viel er twee bochten verder iemand stil, waar Mike tegen aan reed en waardoor hij buiten de top vijftien aan de wedstrijd moest beginnen. Omdat er verschillende snelle lijnen in het circuit lagen, kwam Mike in een hoog tempo terug naar voren en kwam in de slotfase aan het achterwiel van de derde man. De rijder uit Heesch probeerde hem te passeren maar wilde na zijn klap van in de eerste manche niet al teveel risico’s nemen en moest daardoor genoegen nemen met een vierde plaats.

Met een 13-4 in de manches eindigde Mike op een achtste plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap bezet hij na vier wedstrijden de zesde plaats. Over vier weken gaat het kampioenschap verder op het circuit van Valkenswaard.

1. Joe Maessen
2. Ricardo Phoelich
3. Marc de Vries
8. Mike van Grinsven

Volledige uitslag klik hier!