Mike van Grinsven tweede tijdens het EK in Duitsland | Mike van Grinsven ?>

Mike van Grinsven tweede tijdens het EK in Duitsland

16 May, 2016 om 19:04

Mike van Grinsven van het WSP Racing team is in het Europees Kampioenschap Quads in het Duitse Moorgrund op een tweede plaats geëindigd.

In de eerste manche reed van Grinsven een constante wedstrijd en kon in de gladde omstandigheden profiteren van foutjes van andere rijders en op een tweede plaats over de finish komen. In de tweede manche zat hij er minder goed bij na de start en had het moeilijk om naar voren te komen. Toch wist hij er nog een vijfde plaats uit te halen waarmee hij tweede werd in het dagklassement.

Het circuit van Moorgrund was heel klein en smal met rondetijden van 1 minuut en 25 seconden. Dit zorgde ervoor dat de rondetijden van de rijders heel dicht bij elkaar lagen. In de vrije training nam Mike zijn tijd om de baan te verkennen en bouwde zijn tempo rustig op. In de tijdtraining ging hij er verschillende keren op uit om een goede tijd op de klokken te zetten. Hij ging een aantal keren tot het uiterste en kwam uiteindelijk uit op een derde plaats.

Op zondag was het weer heel wisselvallig met regen dat afgewisseld werd door zon en af en toe zelfs hagel. Voor de eerste manche kregen twee concurrenten van Mike in de strijd om de titel, Adrian Mangieu en Edgars Mengelis, een tegenslag te verwerken. Beiden kwamen te laat aan in het parc ferme en werden hierdoor uitgesloten van deelname in de eerste manche. Mike zat er na de start niet goed bij maar door in de eerste bocht binnendoor af te draaien, kon hij toch als vijfde aan de wedstrijd beginnen. Het circuit was spiegelglad en dit maakte het lastig om in te halen. Door rustig te blijven kon Mike profiteren van een aantal foutjes van andere rijders en wist de manche toch nog op een tweede plaats af te sluiten.

Voor de tweede manche hoopte Mike op een betere start maar helaas was dit niet het geval want hij kwam pas rond de achtste plaats door de eerste bocht. Het circuit was nu een stuk droger maar ook nu was inhalen bijna onmogelijk door de hoge snelheden die er op dit smalle circuit gehaald werden. Toch wist Mike zich nog terug te knokken naar een vijfde plaats en wist hiermee op een gedeelde eerste plaats te eindigen. Omdat Mike een mindere uitslag had in de tweede manche werd hij in het dagklassement als tweede geklasseerd.

In de tussenstand om het Europees Kampioenschap staat Mike op een derde plaats. Volgende week staat voor de rijder uit Heesch de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Quads op het programma in Mill.

1. Andrea Cesari
2. Mike van Grinsven
3. Zdenek Polacek

Volledige uitslag klik hier!