Mike van Grinsven tweede in 12uurs race van Pont de Vaux | Mike van Grinsven ?>

Mike van Grinsven tweede in 12uurs race van Pont de Vaux

30 August, 2016 om 19:02

Mike van Grinsven is in de twaalf uursrace van Pont de Vaux op een mooie tweede plaats geeindigd. Samen met zijn teammaten Valentin Renson en Laurent Boissy reed hij sterk maar helaas was het niet voldoende om te kunnen winnen.

Mike begon in de eerste vier uur met een slechte start en kwam pas op een achtentwintigste plaats door. In een redelijk tempo reed hij naar voren waardoor hij in de volgende ronde al op een elfde plaats door kwam. Omdat het erg warm was, wilde Mike zich sparen voor de rest van de wedstrijd. Na vijftien minuten kreeg hij problemen met zijn drinkzak waardoor de wedstrijd nog zwaarder ging worden. Toch lag het team na een uur al op een derde plaats. Door constant te blijven rijden, konden ze goed meekomen in de top. Aan het einde van het tweede uur kwamen ze als leiders voorbij start/finish. Omdat de eerste pitstop gemaakt moest worden, moesten ze een aantal plaatsen prijsgeven. Na Mike was het de beurt aan Valentin Renson. Met nog 1 uur en 45 minuten te gaan moest hij de wedstrijd af gaan maken. Hij deed dit goed waardoor de eerste manche afgesloten werd op een tweede plaats.

De tweede manche startte om 20:00 uur s’avonds. Mike ging wederom van start en reed door totdat hij de tank bijna leeg had. Toen was het de beurt aan Laurent Boissy. Omdat het team al vroeg in de wedstrijd een pitstop had gemaakt, vielen ze ver terug in het klassement. In een hoog tempo begonnen ze plaatsen winst te boeken en na twee uur rijden, zaten ze al in de top vijf. Mike reed twee uur en 15 minuten in het donker. Omdat de temperaturen lager waren dan overdag, was het minder zwaar. De snelheid zat er goed in en ook in deze manche hebben ze weer lang aan de leiding gereden. Valentin maakte het laatste deel van de wedstrijd af en zo wisten ze de manche af te sluiten op een derde plaats.

Voor het ingaan van de laatste manche, die nog 3 uur duurde, lag het team op een tweede plaats. De achterstand op de leiders was slechts acht seconden. Mike ging van start en kon goed meekomen in de kopgroep. Na ongeveer een uur wist hij zich op te werken naar de koppositie omdat de andere teams een pitstop hadden gemaakt. Na ongeveer anderhalf uur was het opnieuw de beurt aan Laurent om het over te nemen. Hij reed heel sterk maar helaas was het net niet voldoende om de wedstrijd te kunnen winnen en werden daardoor op een verdienstelijke tweede plaats afgevlagd.

1. Cheurlin, Marin, Naveaux #2
2. van Grinsven, Renson, Boissy #11
3. Mangieu, Menglis, Ramel #5

Volledige uitslag klik hier!