Mike van Grinsven sluit het ONK ijzersterk af met dubbelslag in Markelo | Mike van Grinsven ?>

Mike van Grinsven sluit het ONK ijzersterk af met dubbelslag in Markelo

12 September, 2016 om 19:53

Mike van Grinsven van WSP Racing heeft de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Quads in Markelo weten te winnen.

De rijder uit Heesch scoorde hiermee voldoende punten om tweede te worden in de eindstand. Helaas heeft hij dit jaar teveel tegenslag gekend om zijn titel te kunnen prolongeren maar heeft wel vier van de zeven wedstrijden winnend af weten te sluiten.

Mike begon met vertrouwen aan de dag en had in de training gelijk een goed ritme op de baan. Dit was terug te zien in de tijden want Mike perste er de snelste tijd uit en dit bleef ook zo tot aan het einde van de sessie. Davy de Cuyper trainde als tweede en Joe Maessen zette een derde tijd op de klokken.

In de eerste manche reageerde Mike scherp toen het starthek viel en samen met Davy de Cuyper dook hij de eerste bocht in. Toch was het Mike die net iets sneller uit de bocht was en als leider aan de wedstrijd kon beginnen. Gelijk zette hij een hoog tempo in en nadat De Cuyper hem twee ronden wist te volgen, begon hij daarna weg te lopen en won uiteindelijk de eerste manche met een voorsprong van een halve minuut op Davy en Joe.

De start van de tweede manche was net iets minder goed omdat hij aangetikt werd door een rijder naast hem. Rond de negende plaats begon hij aan de wedstrijd en wist gelijk een aantal snelle lijnen te vinden. In de tweede ronde kwam hij al aan op een derde plaats en ging vervolgens in de aanval op de twee kopmannen. Het gat werd dichtgereden en met een mooie inhaalmanoeuvre wist hij ze beiden in dezelfde bocht te passeren. Omdat hij het tempo strak hield, wist hij een klein gaatje te slaan. In de tweede helft van de wedstrijd kwam er een rode vlagsituatie door een valpartij van Joeri Coppelmans waardoor de wedstrijd voortijdig werd afgevlagd. Mike kwam als winnaar over de finish maar helaas was dit niet voldoende om de titel binnen te halen.

Commentaar Mike van Grinsven: ‘’ Ik kijk terug op een leerzaam jaar met teveel pech, maar dat hoort bij de sport. Ik ben zeer tevreden met de tweede plaats ook al wist ik wel dat er meer in zat dus ga ik er weer alles aan doen om de titel volgend jaar terug te veroveren! Voor nu wil ik alvast alle sponsors en mensen bedanken die me het hele jaar gesteund hebben. Tevens wil ik Joeri Coppelmans beterschap toewensen’’.

1. Mike van Grinsven
2. Joe Maessen
3. Davy de Cuyper

Volledige uitslag klik hier!