Mike van Grinsven eerste leider in het Duits Kampioenschap | Mike van Grinsven ?>

Mike van Grinsven eerste leider in het Duits Kampioenschap

05 April, 2016 om 17:46

WSP Racing-rijder Mike van Grinsven heeft in Dolle de eerste wedstrijd om het Duits Kampioenschap weten te winnen.

In de eerste manche kwam hij van buiten de top vijf terug naar een tweede positie. Omdat het circuit vlak was, waren de verschillen tussen de rijders klein. Hierdoor slaagde de rijder uit Heesch er niet meer in om de kopman te achterhalen en werd op een tweede plaats afgevlagd. In de tweede manche leidde hij van start tot finish en pakte hiermee de dagzege in Dolle.

Op het zandcircuit van Dolle duurde het niet lang voordat Mike het juiste ritme gevonden had. Met vertrouwen ging hij in de training rond over het circuit en wist de snelste tijd neer te zetten.

Rustig keek Mike waar hij in de eerste manche het beste van start kon gaan. Ondanks zijn concentratie kwam hij niet helemaal lekker weg en kwam pas rond de zesde plaats uit de eerste bocht. Omdat het circuit helemaal geschoven was, had Mike het moeilijk om snel plaatsen winst te boeken. Door creatieve lijnen te rijden, kwam hij na een aantal ronden toch al aan op een tweede plaats. Opdat moment had Joe Maessen al een gat weten te slaan van zo’n vijftien seconden. Mike begon het gat te verkleinen maar helaas was de tijd tekort om helemaal tot aan zijn achterwiel te komen. Op de finish zat hij er ongeveer drie seconden achter maar moest hierdoor wel genoegen nemen met een tweede plaats.

Mike was vastbesloten om in de tweede manche een betere start te gaan pakken. Dit lukte want na een snelle reactie kon hij als leider aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase stond hij even onder druk van Joe Maessen maar naarmate de wedstrijd vorderde, kwam Mike beter in zijn ritme en slaagde hij erin om in de slotfase een gaatje te slaan. In de slotfase hield hij het hoofd koel en wist zo de manche winnend af te sluiten.

Met een 2-1 in de manches won Mike het dagklassement in Dolle. Aankomend weekend staat voor de rijder uit Heesch de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap Quads op het programma in Denemarken.

1. Mike van Grinsven
2. Joe Maessen
3. Davy de Cuyper