Mike van Grinsven begint aan het ONK met dubbelslag in Lochem | Mike van Grinsven ?>

Mike van Grinsven begint aan het ONK met dubbelslag in Lochem

02 March, 2016 om 18:02

Mike van Grinsven uit Heesch heeft zondag in het Gelderse Lochem beide manches van het Open Nederlands Kampioenschap Quads weten te winnen. Van Grinsven zat er in beide manches niet heel goed bij na de start maar wist toch beide manches naar zijn hand te zetten.

De dag begon positief voor Mike. In de training had hij zijn draai al snel gevonden op het circuit en wist waar de verraderlijke punten zaten. Op verschillende plaatsen was de grond nog bevroren en dit maakte het behoorlijk glad. Gedurende de sessie reed Mike een aantal snelle ronden en deze waren snel genoeg om de pole position voor zich op te eisen.

Voor de eerste manche werd zijn WSP Racing Quad uitvoerig nagekeken en was hij er klaar voor om de strijd met de concurrentie aan te gaan. Echter toen het starthek naar beneden klapte, kwam hij niet heel goed weg en kon pas rond de achtste plaats aan de wedstrijd beginnen. Gelijk zette hij de aanval in en begon plaatsen winst te boeken. Omdat het circuit nog vrij snel was viel dit niet altijd mee maar Mike reed creatieve lijnen en werkte zich binnen een aantal ronden op naar een tweede plaats. Vervolgens sloop hij naar het achterwiel van Joe Maessen. Even was het zoeken naar een plaats waar hij de koppositie over kon nemen. Met nog een aantal ronden te gaan sloeg hij toe en nam de leiding in handen. In het resterende deel van de wedstrijd moest het tempo strak gehouden worden omdat Joe Maessen dicht in de buurt bleef. Mike bleef hier rustig onder en wist de manche winnend af te sluiten.

Met veel zelfvertrouwen bereidde hij zich voor op de tweede manche. Zijn start was ditmaal beter maar omdat de eerste bocht hard bevroren was, lukte het hem niet om af te draaien en ging rechtdoor. Verschillende rijders kwamen onderlangs waardoor hij opnieuw rond de achtste plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Ondertussen was het circuit loodzwaar geworden en waren er meer inhaalmogelijkheden. Mike nam zijn tijd om de rijders voor hem te passeren en knokte zich terug naar een tweede plaats. Leider Joe Maessen had opnieuw een klein gaatje weten te slaan maar Mike wist deze dicht te rijden en ging in de aanval. Loerend op een gaatje reed hij aan achterwiel van Maessen en niet veel later wist hij de koppositie met een mooie inhaalmanoeuvre over te nemen. Door het tempo strak te houden wist hij een klein gaatje te slaan en zette zo ook de tweede manche naar zijn hand.

Met een dubbele manchezege won Mike de eerste wedstrijd om het ONK Quads in Lochem. Over twee weken gaat het kampioenschap verder op zijn thuiscircuit in Oss.

1. Mike van Grinsven
2. Joe Maessen
3. Ingo ten Vregelaar

Volledige uitslag klik hier!