Mike moegestreden zevende plaats in Hossegor | Mike van Grinsven ?>

Mike moegestreden zevende plaats in Hossegor

08 December, 2016 om 19:27

Mike van Grinsven is op zijn CRQF machine op een zevende plaats geeindigd in de tweede wedstrijd om het Frans Strandrace Kampioenschap in Hossegor. Van Grinsven streed lang goed mee voor de podiumplaatsen maar moest in het laatste half uur nog een aantal plaatsen prijsgeven en kwam moegestreden op een zevende plaats over de finish.

Omdat Mike tijdens de eerste wedstrijd nog geen Franse licentie had, telde hij toen nog niet mee voor de punten. Gemotiveerd ging hij dan ook van start om te proberen zoveel mogelijk punten te scoren. Hij kwam er al snel achter dat er in het zware strandzand voor een verkeerde tandwielverhouding was gekozen. Ondanks dit kwam hij goed uit de start en kon in de top tien aan de wedstrijd beginnen. Gelijk zette hij de aanval in en wist zich al snel op te werken naar een derde plaats. De vierde man gaf zich niet zomaar gewonnen en ging de strijd aan met Mike. Het gevecht duurde maar liefst een uur en meerdere malen wisselden beide rijders van positie.

Gedurende de wedstrijd werd het door de verkeerde tandwielverhouding en wat vermoeidheid steeds moeilijker om soepel door de gaten te blijven rijden. Mike bleef knokken voor wat hij waard was maar kon in het laatste half uur niet voorkomen dat hij een aantal plaatsen prijs moest geven en op een zevende plaats over de finish kwam.

Omdat Mike in de eerste wedstrijd nog geen Franse licentie had, kreeg hij geen punten voor zijn behaalde twee plaats. Hierdoor staat hij na twee wedstrijden pas op een zesentwintigste plaats in de tussenstand. Aanstaande zaterdag staat de derde wedstrijd om het Frans Strandrace Kampioenschap op het programma in Saint Léger de Balson.

1. Jeremie Warna
2. Antoine Cheurlin
3. Florian Mangeot
7. Mike van Grinsven