Mike domineert ONK Quads in Varsseveld | Mike van Grinsven ?>

Mike domineert ONK Quads in Varsseveld

05 September, 2016 om 19:47

Mike van Grinsven van WSP Racing heeft zaterdag de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap quads in Varsseveld gedomineerd.

In de eerste manche kwam hij als winnaar over de finish en had toen een voorsprong van 50 seconden op de tweede man. In de tweede manche kwam hij na een aanrijding in de eerste ronde vanaf een laatste plaats terug naar voren gestormd. Ondanks het tijdsverlies wist hij de wedstrijd toch nog te winnen met een voorsprong van 25 seconden.

In de training had Mike al snel een goed ritme in handen. Hij benutte de ruimte op de baan om er een snelle ronde uit te persen en deze was goed genoeg om de pole position te veroveren.

In de eerste manche pakte hij een goede start en kon gelijk als leider aan de wedstrijd beginnen. Gelijk zette hij een hoog tempo in en wist onmiddellijk een gat te slaan. Met rondetijden die gemiddeld drie tot vier seconden sneller waren dan die van de tweede manche liep hij gedurende wedstrijd steeds verder weg. Mike verslapte niet en hield het tempo strak tot over de finish, om de manche uiteindelijk met een voorsprong van 50 seconden winnend af te sluiten.

Tussen de eerste en tweede manche nam Mike zijn rust zodat hij opnieuw scherp van start kon gaan. Hij zat er goed vooraan bij na het vallen van het starthek en kwam op een vierde plaats uit de eerste bocht. Gelijk stootte hij door naar een derde plaats maar niet veel later kwam hij in aanraking met Joe Maessen wat tot gevolg had dat beide rijders vast kwamen te staan. Het duurde ongeveer een halve minuut voordat Mike zijn wedstrijd als laatste kon hervatten. Hij wilde tijdens zijn inhaalrace geen hele grote risico’s nemen maar toch verliep alles vlotjes. Al snel had hij zich op weten te werken tot in de top vijf en zette zijn opmars in de daaropvolgende ronden verder. Met nog vijf minuten te gaan nam hij de leiding in handen en wist in het resterende deel van de wedstrijd nog een voorsprong van 25 seconden op te bouwen. Uitermate tevreden kwam hij als winnaar over de finish in de tweede manche.

Met een dubbele manche zege won Mike het dagklassement in Varsseveld. Na alle tegenslagen is dit een mooie opsteker voor de coureur uit Heesch. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap is hij opgeklommen naar een derde plaats. Aankomende zondag wordt de laatste wedstrijd verreden in Markelo.

Volledige uitslag klik hier!