Mike doet goede zaken tijdens ONK in Oldebroek | Mike van Grinsven ?>

Mike doet goede zaken tijdens ONK in Oldebroek

29 March, 2016 om 17:44

Mike van Grinsven heeft in de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Oldebroek goede zaken gedaan. De rijder uit Heesch wist dankzij een dubbele manchezege 26 punten in te lopen op kampioenschapleider Joe Maessen.

Van Grinsven kwam met maar 1 doelstelling naar Oldebroek en dat was winnen. Door de teleurstellende dag in Oss mag hij geen steken meer laten vallen en moet hij alles winnen om nog enigszins een kleine kans te maken op de titel. In de training liet hij er gelijk al geen gras over groeien en ging in een hoog temp rond over het perfect geprepareerde circuit van Oldebroek. De ruimte op het circuit werd maximaal benut door Mike en dit zorgde ervoor dat hij in zijn groep ruim de snelste tijd op de klokken wist te zetten.

In de twee manches die daar op volgden was van Grinsven onhoudbaar. Met rondetijden die regelmatig drie seconden sneller waren dan die van de rest van het deelnemersveld won hij de eerste manche met een voorsprong van bijna een minuut. In de tweede manche kwam hij niet goed weg bij de start maar al snel wist hij zich op te werken naar een tweede plaats en zette de aanval in op leider Joe Maessen. Op de verre tafelberg sprong hij er voorbij en nam de leiding in de wedstrijd over. Makkelijk rijdend stuurde hij zijn WSP Racing quad over het steeds verraderlijker wordende circuit en liep ver weg bij de concurrentie. Van Grinsven pakt ook in deze manche het maximale aantal punten.

Commentaar Mike van Grinsven: “Het ging super vandaag en ik ben erg tevreden over mijn rijden. Gelukkig heb ik beide manches weten te winnen en maar liefst 26 punten goed weten te maken op Joe Maessen. Als dat iedere wedstrijd zo gaat, maak ik nog kans op de titel. We blijven hard werken en proberen om in de rest van het kampioenschap zo hoog mogelijk te scoren”.

Met een dubbele mancheoverwinning pakte Mike zijn tweede ONK overwinning van dit seizoen. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap is hij opgeklommen naar een zesde plaats en kijkt nu nog tegen een achterstand aan van 64 punten op leider Joe Maessen.

1. Mike van Grinsven
2. Ricardo Phoelich
3. Joe Maessen

Volledige uitslag klik hier!