Mechanisch probleem kost van Grinsven dagzege tijdens ONK in Valkenswaard | Mike van Grinsven ?>

Mechanisch probleem kost van Grinsven dagzege tijdens ONK in Valkenswaard

20 June, 2016 om 19:47

Mike van Grinsven was zondag in het Open Nederlands Kampioenschap Quads in Valkenswaard op weg om de dagzege te gaan pakken totdat een van de nerfbars afscheurden en tegen het achterwiel aan liep. Dit had tot gevolg dat het tempo naar beneden ging en hij niet verder kwam dan een zesde plaats. In de eerste manche kwam de Heeschenaar op een tweede plaats over de finish.

Voor aanvang van de wedstrijd in Valkenswaard dacht Mike alles goed voor elkaar te hebben. De aanpassingen aan de quad die noodzakelijk zijn, waren uitgevoerd maar toch kreeg de Heeschenaar af te rekenen met pech.

In de training was het circuit bloedsnel en lagen de snelheden hoog. Mike zette een aantal keren aan en kwam uit op een tweede tijd. Hier was hij tevreden mee en begon met een goed gevoel aan de eerste manche.

Vlak voor de wedstrijd had de organisatie het circuit geschoven waardoor de start heel belangrijk zou worden. Toen het starthek viel werd Mike op het startveld even geraakt door de rijder die naast hem stond waardoor hij even van het gas af moest. Toch kwam hij al op een vierde plaats uit de eerste ronde. Door de hoge snelheden was inhalen moeilijk maar toch wist hij zich al snel op te werken naar een derde plaats. Mike bleef het tempo strak houden en begon de druk op te voeren bij de tweede man. Deze wist hij in het midden van de wedstrijd te passeren en stootte door naar een tweede plaats. Opdat moment had de kopman al een gat weten te slaan waardoor Mike genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Mike was erop gebrand om in de tweede manche een betere start te pakken. Dit lukte want als leider kon hij aan de wedstrijd beginnen en wist gelijk in de beginfase een gat te slaan. Het rijden ging soepel en alles leek goed te verlopen totdat een van de nerfbars in het midden van de wedstrijd begonnen te scheuren en tegen het achterwiel aan liep. Dit had tot gevolg dat de quad zwaar begon te lopen en zelfs een keer afsloeg. Omdat het tempo hierdoor flink naar beneden ging, zakte Mike terug naar een zesde plaats.

In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap is Mike opgeklommen naar een vijfde plaats. De volgende wedstrijd van Mike is pas op 31 juli in het Letse Stelpe, waar op deze datum het Europees Kampioenschap verder gaat.

Volledige uitslag klik hier!