Gebroken ketting kost Mike dagzege in het EK in St. Isidorushoeve | Mike van Grinsven ?>

Gebroken ketting kost Mike dagzege in het EK in St. Isidorushoeve

03 May, 2016 om 16:47

De rijder uit Heesch wist de eerste manche met ruime voorsprong te winnen. Ook in de tweede manche reed hij aan de leiding totdat hij zijn ketting knapte waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. Voor van Grinsven was dit een flinke domper omdat hij hiermee de winst in zijn thuiswedstrijd in rook op zag gaan.

Het hele weekend was de snelheid van Mike goed op het circuit. Hij had een goed ritme op de baan en wist op zaterdag de pole position te veroveren. Als eerste mocht hij op zondag een plaats zoeken achter het starthek voor de eerste manche. Hij pakte een goede start en nam al snel de leiding in de wedstrijd in handen. Met een strak tempo bouwde hij een voorsprong op en deze wist hij gedurende de wedstrijd alleen maar verder uit te bouwen. In de slotfase werden er geen onnodige risico’s meer genomen en uiteindelijk kwam hij na een knap gereden wedstrijd met een voorsprong van 42 seconden als winnaar over de finish.

Met vertrouwen bereidde Mike zich voor op de tweede manche. Zijn start was opnieuw goed en als vierde kwam hij door de eerste bocht. Gelijk ging hij in de aanval en wist al in de beginfase door te stoten naar de koppositie. Net als in de eerste manche begon hij een gat te slaan op de rest van de concurrentie maar helaas kreeg hij een flinke tegenslag te verwerken. De ketting van de quad brak door midden waardoor Mike noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. Teleurgesteld keerde hij terug naar het rennerskwartier en zag hiermee de eindzege aan zijn neus voorbij gaan.

In het dagklassement eindigde Mike op een negende plaats in St. Isidorushoeve. Over twee weken staat de volgende wedstrijd om het Europees Kampioenschap Quads op het programma in Moorgrund, Duitsland.

1. Edgars Mengelis
2. Adrian Mangieu
3. Kevin Saar
9. Mike van Grinsven

Volledige uitslag klik hier!