Een dag met alleen maar tegenslag voor Mike tijdens het ONK in Oss | Mike van Grinsven ?>

Een dag met alleen maar tegenslag voor Mike tijdens het ONK in Oss

14 March, 2016 om 17:50

WSP Quad-rijder Mike van Grinsven heeft tijdens de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Oss een dag gehad om snel te vergeten. In zowel de eerste als de tweede manche kreeg hij af te rekenen met pech en kwam hierdoor niet tot scoren!

Al enige tijd had Mike uitgekeken naar zijn thuiswedstrijd in Oss. Echter deze wedstrijd liep heel anders dan hij op voorhand had gedacht. In de training kreeg hij gelijk al een tegenslag voor de kiezen. Er was een benzineprobleem in de training die niet gelijk gevonden was. Mike en zijn vader besloten om de quad iets hoger stationair te laten lopen en dit pakte goed uit. Mike ging in een hoog tempo over het circuit en ondanks het probleem wist hij toch de allersnelste tijd neer te zetten.

Rustig bereidde Mike zich voor op de start van de eerste manche. Hij zat er goed vooraan bij totdat hij in de tweede bocht door een andere rijder werd geraakt en samen met een aantal andere rijders in elkaar reed. Vanaf een laatste plaats moest hij terug naar voren zien te komen. Dit ging allemaal vlotjes en binnen vier ronden had hij zich al op weten te werken naar een twaalfde plaats. Helaas sloeg niet veel later het noodlot toe voor van Grinsven want hij kreeg een probleem met zijn koppeling waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

Voor de tweede manche mocht Mike de quad van Rick Dalvoorde lenen. Ondanks dat deze quad vreemd is voor Mike pakte hij een hele goede start en wist hij in de eerste ronde gelijk door te stoten naar de koppositie. Door het tempo goed strak te houden, wist hij zelfs een klein gaatje te slaan. Helaas kreeg hij ook in deze manche een tegenslag te verwerken want de kettinggeleider brak en hierdoor dus ook de ketting. Teleurgesteld keerde Mike terug naar het paddock en bleef hierdoor puntloos in Oss.
Door de nulscore van Mike is hij in de tussenstand helemaal teruggevallen naar een dertiende plaats. Op zaterdag 26 maart kan hij zijn revanche nemen tijdens de derde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap Quads in Oldebroek.

1. Joe Maessen
2. Ingo ten Vregelaar
3. Rome Huibers
55. Mike van Grinsven

Volledige uitslag klik hier!