Twee manche zegens voor Mike in het ONK in Oldebroek | Mike van Grinsven ?>

Twee manche zegens voor Mike in het ONK in Oldebroek

26 May, 2015 om 20:48

Op 2de Pinksterdag werd de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap verreden in Oldebroek. Met 35 rijders op de baan was het moeilijk om een snelle ronde rijden, na acht rondes lukte het Mike om de 1ste tijd neer te zetten en deze werd niet meer verbeterd.

Tijdens de eerste manche zat Mike er goed bij met de start, bij kwam als 4de uit de eerste bocht maar kon de eerste ronde al door schuiven naar een 3de plaats. Meteen zette Mike de aanval in en halverwege de manche lukte het hem om de 2de plaats te veroveren. Het verschil tussen Mike en de kopman Joe Maessen was nu 3 seconden, Mike had één ronde nodig om dit dicht te rijden en probeerde nu ook de 1ste plaats over te nemen. Drie rondes voor het einde lukte hem het ook om de koppositie in handen te nemen en gaf deze niet meer af.

In de tweede manche kwam Mike als 1ste uit de bocht en nam meteen de leiding. In de eerste twee rondes zat Joe vlak achter hem, daarna was Mike sneller en reed ronde per ronde verder weg wat op het eind van de manche een verschil van 19 seconden was geworden.

1. Mike van Grinsven
2. Joe Maessen
3. Ricardo Phoelich

Volledige uitslag klik hier!