Team Nederland wint Quadcross of Nations in Schwedt | Mike van Grinsven ?>

Team Nederland wint Quadcross of Nations in Schwedt

12 October, 2015 om 21:27

In het weekend van 19 & 11 oktober werd de Quadcross of Nations verreden in het Duitse Schwedt. Aan deze wedstrijd nemen de drie beste rijders uit verschillende landen het tegen elkaar op. Voor team Nederland mochten Mike van Grinsven, Joe Maessen en Ingo ten Vregelaar het opnemen tegen de andere landen. Op zaterdag werden de kwalificatie wedstrijden verreden, Mike kwam in de eerste bocht in aanraking met andere rijders waardoor hij als bijna laatste aan zijn wedstrijd kon beginnen, toch probeerde Mike zo ver mogelijk naar voren te rijden. Hij reed snelle tijden en reed nog ver naar voren wat hem een keurige 3de plaats opleverde in zijn groep. Ook Joe werd netjes 3de terwijl Ingo het ook goed deed en als 6de finishde, deze resultaten leverde een 4de kwalificatie plek op voor Nederland.

Op zondag werden de manches verreden, In de eerste manche was het de beurt aan Mike en Joe (A+B). Mike mocht op de eerste rij starten terwijl Joe op de tweede rij stond. Mike kon meteen meekomen met de start en was als 5de weg. Joe kwam even stil te staan achter een gevallen rijder waardoor hij helemaal achteraan moest beginnen. Terwijl Joe aan een inhaal race begon was Mike voorin hard aan het strijden voor de top 3. Mike klom op naar een 2de plaats en hield deze de gedurende manche vast. Joe was inmiddels al in de top 10 beland maar remde ook nog zijn motor stil waardoor hij weer wat plaatsen verloor. Toch kon hij in het laatste deel van de manche nog naar een 9de plaats rijden.

In de tweede manche moesten de rijders uit groep B en C het tegen elkaar opnemen. Joe nam een goede start en reed de hele manche mee voorin. Ingo starten op de tweede rij en moest dus meerdere rijders inhalen, dit ging goed want hij finishte als 7de. Joe deed het ook super en finishte als 3de.

In de derde en laatste manche was het weer de beurt aan Mike en Ingo (Groep A en C) Mike mocht opnieuw op de eerste rij starten en kwam goed weg, als 2de kwam hij door terwijl Ingo nu even tot stilstand kwam door gevallen rijders. Ingo moest helemaal achteraan aan de wedstrijd beginnen. Hij reed snel naar voren en wist op een 7de plaats te finishen. Mike nam al in de tweede ronde de leiding over en sloeg meteen een gat, ronde na ronde nam hij meer afstand van de rest en won deze manche met een verschil van bijna 35 seconden.

Het was Nederland die de overwinning pakte voor Letland en Duitsland.

1. Nederland (Mike van Grinsven, Joe Maessen & Ingo ten Vregelaar)
2. Letland (Karlis Bole, Edgards Mengelis & Raivis Sootee)
3. Duitsland (Julian Haas, Stefan Schreiber & Manfred Zienecker)

Volledige uitslag klik hier!