Pech voor van Grinsven tijdens EK in Estland | Mike van Grinsven ?>

Pech voor van Grinsven tijdens EK in Estland

14 August, 2015 om 21:03

In het weekend van 1 op 2 augustus werd de 5de ronde om het Europees Kampioenschap verreden in Kivioli, Estland. Op vrijdag was er veel regen gevallen maar gelukkig kon de baan veel water hebben. Op zaterdag tijdens de eerste vrije training brak Mike’s voetsteun af na 3 rondes waardoor hij niet veel heeft kunnen rijden. In de tweede training was de baan erg modderig door de regen, ook in de tijdtraining was de baan niet in perfecte conditie. Toch ging het rijden bij Mike goed en zette een 2de tijd op de klokken.

Op zondag was het weer goed, geen regen meer. Mike zat er goed bij tijdens de eerste manche, als 2de kwam hij door de bocht. Meteen ging hij in de aanval wat hem al in de eerste ronde de 1ste plaats opleverde. De snelheid en het ritme zat er goed in, Mike reed zelfs weg van de andere totdat zijn achteras brak halverwege de wedstrijd. Mike kon deze manche dus niet uitrijden en kwam ook niet tot scoren.

In de tweede manche was zijn start weer goed, als 3de kwam hij ditmaal door de eerste bocht, ook nu twijfelde hij niet en probeerde meteen de leiding over te nemen. Dit lukte ook want al in de eerste ronde kwam hij als kopman door, ronde per ronde reed hij weg van zijn concurrentie. Halverwege de wedstrijd had Mike een mooie voorsprong opgebouwd van ongeveer 1o seconden, hij bleef constante rondes rijden en finishte op een mooie 1ste plaats.

De 25ste en 1ste plaats leverde nog wel een 7de plaats op in het dagklassement.

1. Edgars Mengelis
2. Zdenek Polacek
3. Priit Jarvloo
7. Mike van Grinsven

Volledige uitslag klik hier!