Een 2de plaats tijdens EK in Italië | Mike van Grinsven ?>

Een 2de plaats tijdens EK in Italië

08 May, 2015 om 20:23

De tweede ronde om het Europees Kampioenschap werd verreden in Odolo, Italië. Doordat er veel regen verwacht werd op zondag, besloot de organisatie om de eerste manche op zaterdag te rijden. Op vrijdag was er ook al wat regen gevallen waardoor de baan best modderig was op zaterdag. Tijdens de tijdtraining was de baan al wat beter geworden en Mike wist een 2de tijd neer te zetten.

In de eerste manche had Mike een slechte start en kwam als 7de door de eerste ronde. Omdat de baan smal was en er maar één snelle lijn lag was het lastig om in te halen. Mike kwam de tweede ronde op een 5de plek door en werkte zich daarna op naar een 3de plaats. De twee kopmannen hadden al in gat geslagen wat Mike niet meer dicht kon rijden en dus besloot om gecontroleerd deze manche uit te rijden.

In de nacht van zaterdag op zondag was er weer wat regen gevallen waardoor de baan best slecht was geworden. In de tweede manche was de start beter voor Mike, hij kwam als 3de door de bocht. In de tweede ronde maakte de rijder voor Mike een fout waardoor hij opschoof naar een 2de plaats. De kopman had al een klein gat geslagen en was iets sneller dan Mike waardoor hij op een 2de plaats finishte.

1. Edgars Mengelis
2. Mike van Grinsven
3. Andrea Cesari

Volledige uitslag klik hier!