Dubbel zege tijdens eerste ONK in Lochem op WSP Quad | Mike van Grinsven ?>

Dubbel zege tijdens eerste ONK in Lochem op WSP Quad

02 March, 2015 om 23:36

Afgelopen zondag werd in Lochem weer de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap verreden. Na al het harde werk in de winter was de WSP Quad van Mike pas 2 dagen voor de wedstrijd klaar. Ondanks dat Mike maar weinig op de quad heeft gereden ging hij toch met volle vertrouwen naar de wedstrijd in Lochem. Tijdens de tijdtraining ging het al goed met Mike, met 37 rijders op de baan was het wel druk en lastig om een goede ronde door te rijden maar het lukte hem toch nog om in de laatste ronde een 2de tijd neer te zetten.

In de eerste manche was Mike goed weg met de start. Hij werd even ingesloten maar kwam toch als 3de uit de eerste bocht. Meteen zetten Mike de aanval in op Ingo ten Vregelaar, en met succes want in de tweede ronde klom hij op naar een 2de plaats. Joe Maessen had al een klein gat geslagen maar na twee rondes zat Mike al in zijn achterwielen. Hij zetten meteen de aanval in en nam de leiding over. Het ritme zat er goed in bij Mike en hij wist ronde na ronde afstand te nemen van zijn concurrentie. Het gevoel op zijn WSP Quad was goed en Mike won zijn eerste manche met een voorsprong van ruim 10 seconden.

In de tweede manche was de start beter voor Mike. Hij was als tweede weg achter Ingo ten Vregelaar, ook nu zetten Mike meteen de aanval in en wist in de eerste ronde al de leiding in eigen handen te nemen. Mike sloeg meteen een gat, wat ronde na ronde groter werd en gaf de leiding niet meer uit handen. Ook deze manche wist Mike winnende af te sluiten met een ruime 10 seconden voorsprong.

1. Mike van Grinsven
2. Joe Maessen
3. Joeri Coppelmans

Volledige uitslag klik hier!