3de plaats voor Mike na val partij tijdens ONK in Oss | Mike van Grinsven ?>

3de plaats voor Mike na val partij tijdens ONK in Oss

10 March, 2015 om 21:52

Afgelopen zondag werd de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap verreden op het prachtige circuit van Oss. Met 44 aanmeldingen werd er gewoon in één groep gereden. Tijdens de tijdtraining was het dan ook super druk waardoor het onmogelijk werd om één snelle ronde door te rijden zonder dat er ook maar iemand in de weg reed. Het lukte Mike na een paar ronde toch om een redelijke ronde te rijden en zetten een 2de tijd op de klokken.

In de eerste manche werd er gestart met 43 rijders. De start van Mike was slecht en begon de wedstrijd buiten de top 10. In de eerste ronde kwam hij in aanraking met andere rijders en kwam ten val, nadat iedereen hem voorbij was begon hij weer aan de wedstrijd. In de eerste ronde kwam hij als 40ste door. In de eerste twee rondes kon Mike veel rijders passeren en lag hij al op een 21ste plaats. Mike reed snelle rondes en kon ronde na ronde één of meerder plaatsen opschuiven naar voren. De manche was te kort om nog in de top drie te finishen maar een 5de plek was zeker niet slecht na zijn val partij.

De tweede manche werd ingekort met 5 minuten vanwege tijdnood. De start was nu iets beter voor Mike, in de eerste ronde kwam hij als 3de door en kon meteen in de kopgroep mee. Mike liet zien wat die waard was en zetten meteen de aanval in, met succes want in de tweede ronde klom hij op naar een 2de plaats. Tijdens de aanval op de kopman ging het even mis voor Mike, bij een afsprong kwam hij verkeerd terecht en landen met zijn hak hard op de voetsteun. Mike voelde meteen de pijn maar gaf niet op, hij veroverde de 1ste plaats en reed weg van zijn concurrentie. Mike finishte deze manche als 1ste met een voorsprong van 23 seconden.

Na de tweede manche had Mike veel last van zijn hak en kon hij er ook niet op steunen of lopen, na de wedstrijd zijn ze dan ook naar het ziekenhuis geweest om foto’s te laten maken. De doktoren wisten niet zeker of het gebroken of gekneusd was en gaven Mike voor de zekerheid een paar dagen gips. Vrijdag mag het gips er weer af en dan zal er verder gekeken worden.

1. Joe Maessen
2. Ingo ten Vregelaar
3. Mike van Grinsven

Volledige uitslag klik hier!