2de plaats voor Mike tijdens laatste EK in Letland | Mike van Grinsven ?>

2de plaats voor Mike tijdens laatste EK in Letland

15 August, 2015 om 21:41

In het weekend van 8 en 9 augustus werd de zesde en laatste ronde verreden in het Letse Kegums. Op zaterdag was het een hete dag, Mike was de snelste in beide vrije trainingen en zetten een 2de tijd neer in de tijdtraining.

Op zondag morgen was er veel regen gevallen waardoor de baan erg modderig was. Tijdens de eerste manche had Mike een goede start, als 2de kwam hij de eerste ronde door. Het rijden ging goed totdat Mike problemen kreeg met zijn gas, soms blokkeerde het waardoor hij geen gas kon geven en dus af en toe stil kwam te staan. Mike nam de rest van de manche geen onnodige risico’s meer en moest zijn tempo laten zakken. Toch wist hij deze manche als 3de te finishen.

In de tweede manche was Mike weer als 2de weg. Samen met Edgars Mengelis reden ze ver weg van de concurrentie. Na ongeveer 20 minuten kreeg Mike wat achterblijvers tegen die hem in de weg reden waardoor hij de aansluiting verloor. Op de baan was er ook maar één snelle lijn waardoor het bijna onmogelijk werd om in te halen. Mike wist deze manche als 2de te finishen wat hem ook een 2de plaats opleverde in het dag klassement.

Mike heeft 5 van de 6 wedstrijden om het Europees Kampioenschap gereden en is nog op een 2de plaats geëindigd.

1. Edgars Mengelis
2. Mike van Grinsven
3. Jani Tanhuanpaa

Volledige uitslag klik hier!